
Οι εργασίες ανακαίνισης κλείνουν από τον Φεβρουάριο το Μουσείο των Δελφών
Έπειτα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έφτασε η ώρα για την ανακαίνιση του Μουσείου των Δελφών. Οι χώροι του κλείνουν από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ωστόσο η αίθουσα του Ηνίοχου είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.
38
Έπειτα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έφτασε η ώρα για την ανακαίνιση του Μουσείου των Δελφών. Οι χώροι του κλείνουν για το κοινό από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ωστόσο η αίθουσα του Ηνίοχου είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Η Καθημερινή την Τρίτη, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την έναρξη των εργασιών πριν από ένα εξάμηνο και το κλείσιμο των αιθουσών σταδιακά, ώστε να μπορεί να τις επισκέπτεται το κοινό.
Όμως, η καθυστέρηση της ανακαίνισης αναγκάζει τους υπευθύνους να κλείσουν σχεδόν όλες τις αίθουσες ταυτόχρονα για χρονικό διάστημα 16 μηνών, όποτε και θα ξανανοίξει το μουσείο.
Η καθυσέρηση αυτή προκάλεσε και έναν προβληματισμό στην αρμόδια εφορεία σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου, το οποίο τώρα είναι ενιαίο για το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο. Μία σκέψη είναι να μειωθεί η τιμή, ενώ μια άλλη είναι να καθοριστεί εισιτήριο μόνο μόνο για την επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η 43χρονη στο Ηράκλειο
- Σάλος με διάσημη influencer του MAGA που αποδείχτηκε AI – Ποιος έφτιαξε την Έμιλι Χαρτ;
- Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Παραληρηματικές δηλώσεις Βούλτεψη κατά της Κοβέσι με «άρωμα» Τσαουσέσκου
- Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το «ύστατο χαίρε» στον Στέφανο Ληναίο με τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου
- Η Μόσχα αναστέλλει τις ροές πετρελαίου του Καζακστάν μέσω Ντρούζμπα – Απειλείται η τροφοδοσία του Βερολίνου
- Στο NBA Draft του 2026 ο Aλέξανδρος Σαμοντούροφ (pic)




