37

Ως τις εκλογές «έχουμε πολλούς μήνες για να αναδείξουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε το έργο μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB. Ζήτησε την προσήλωση όλων στην προσπάθεια που καταβάλλεται «με βεβαιότητα και αυτοπεποίθηση».

Την Πέμπτη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις», της MRB, η οποία τον Ιούνιο, έφερνε τη ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 9,6 εκατοστιαίες μονάδες και τον Κώστα Καραμανλή του Κώστα Σημίτη με 3,5 εκατοστιαίες μονάδες

«Oι δημοσκοπήσεις καταγράφουν κάποιες ενδείξεις, οι οποίες όμως δεν καθορίζουν ούτε τις πεποιθήσεις μας ούτε τις πράξεις μας. Το πιστεύω μας το καθορίζουμε εμείς» επισήμανε ο πρωθυπουργός και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα και «εμπροσθοβαρή πολιτική».

Στο σημείο αυτό παρέπεμψε στη φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση, στην ένταξη της χώρας στο ευρώ και στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που διατηρεί η χώρα για να τονίσει πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή.

«Θα ασχοληθούμε με εθνικά θέματα, με ζητήματα διεθνών σχέσεων, με την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση» ανέφερε ο κ. Σημίτης και υπογράμμισε ότι επειδή στη διάρκεια της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα υπάρχει εντατική ενασχόληση με την Ένωση και πάρα πολλά ταξίδια θα πρέπει να αποδοθεί ταυτόχρονα και ιδιαίτερη προσοχή στην παρακολούθηση των εσωτερικών θεμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλα τα υπουργεία να προκαθορίσουν τους στόχους που μπορούν να πετύχουν το επόμενο εξάμηνο και σε όσα ζητήματα απαιτείται συμμετοχή της κοινωνίας να ζητηθεί και η συμβολή του Κινήματος για την ενεργοποίηση των πολιτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ