Ανησυχητική αύξηση των περιστατικών διαβήτη στις χώρες-μέλη της ΕΕ
Βρυξέλες: Ανησυχητική αύξηση των περιστατικών διαβήτη εντός των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρατηρείται σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίτροπος Ντέβιντ Μπιρν, επ' ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Διαβήτη.
Βρυξέλες: Ανησυχητική αύξηση των περιστατικών διαβήτη εντός των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρατηρείται σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίτροπος Ντέβιντ Μπιρν, επ’ ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Διαβήτη.
“Η συχνότητα του διαβήτη εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί κατά 20% την τελευταία δεκαετία. Το γεγονός αυτό συνιστά μείζονα πρόκληση δημόσιας υγείας για την Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της”, τόνισε ο κ. Μπιρν.
Επισήμανε ότι το νέο πρόγραμμα δράσης της Ε.Ε. στον τομέα της δημόσιας υγείας, που καλύπτει την περίοδο 2003 -2008 θα ενισχύσει την ικανότητα προσδιορισμού και ανάλυσης των τάσεων των ασθενειών.
“Η Επιτροπή θα συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες των κρατών – μελών να κατανοήσουν τα αίτια αυτής της ανησυχητικής αύξησης του διαβήτη και να μελετήσουν τρόπους αντιμετώπισής της”, υπογράμμισε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί ήδη έργα με αντικείμενο δύο από τους κύριους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, τη διατροφή και την έλλειψη σωματικής άσκησης.
Σημειώνεται ότι φέτος το κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας για το Διαβήτη είναι “Όραση και διαβήτης – Μην χάνετε από τα μάτια σας τους κινδύνους”.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών