
Το νησί του Φιντέλ Κάστρο επισκέπτεται ο Στίβεν Σπίλμπεργκ
Την Κούβα θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, έπειτα από πρόσκληση του κινηματογραφικού ινστιτούτου της χώρας. Το νησί του Κάστρο θα τιμήσει τον Αμερικανό σκηνοθέτη με την προβολή πολλών γνωστών ταινιών του.
38
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κούβα, για να παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται προς τιμήν του. Η τελετή περιλαμβάνει και την προβολή πολλών ταινιών του σκηνοθέτη.
«Ο Στίβεν ένιωσε τιμή που έλαβε μια τέτοια πρόσκληση από το κουβανικό ινστιτούτο κινηματογράφου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σπίλμπεργκ, Μάρβιν Λέβι. «Πάντα έλεγε ότι ο κινηματογράφος είναι ένα παγκόσμιο μέσο δημιουργίας, που αγγίζει όλους τους λαούς πέρα από σύνορα και πολιτισμούς, και τώρα περιμένει να συναντηθεί με την κινηματογραφική κοινότητα και το κοινό της Κούβας» πρόσθεσε.
Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι και η τελευταία του, το Minority Report με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.
Ο πρόεδρος του κουβανικού κινηματογραφικού ινστιτούτου Ομάρ Γκονζάλες, εμπνευστής της εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Οι ταινίες του Σπίλμπεργκ: Ένα φεστιβάλ στην Κούβα», υπογράμμισε ότι τόσο οι σκηνοθέτες όσο και το κοινό στην πατρίδα του γνωρίζουν καλά το έργο του διάσημου κινηματογραφιστή, τον οποίο θαυμάζουν ιδιαιτέρως».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Καθοριστικό βήμα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα




