Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
weather-icon 26o
Από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα αρχίσουν οι εκτελέσεις, απειλούν οι Τσετσένοι

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα αρχίσουν οι εκτελέσεις, απειλούν οι Τσετσένοι

Οι Τσετσένοι αυτονομιστές απειλούν πως θα αρχίσουν να εκτελούν τους ομήρους από τα ξημερώματα του Σαββάτου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από τη ρωσική κυβέρνηση. Τα παραπάνω δήλωσαν συγγενείς των ομήρων στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

38

Οι Τσετσένοι αυτονομιστές απειλούν πως θα αρχίσουν να εκτελούν τους ομήρους από τα ξημερώματα του Σαββάτου (05:00 ώρα Ελλάδας), εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από τη ρωσική κυβέρνηση. Τα παραπάνω δήλωσαν οι συγγενείς των ομήρων στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Η νέα αυτή απειλή από την πλευρά των Τσετσένων -χωρίς κανείς να ξέρει τι την προκάλεσε- ασκεί μεγάλη χρονική κυρίως πίεση στη ρωσική κυβέρνηση, καθώς όταν οι τρομοκράτες κατέλαβαν το θέατρο την Τετάρτη έδωσαν στη Ρωσία προθεσμία επτά ημερών για να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Τσετσενία.

Οι διαπραγματεύσεις με τους Τσετσένους έχουν επικεντρωθεί στην απελευθέρωση όλων τα παιδιά κάτω των 15 ετών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάντερ Ματσέφσκι, επικεφαλής του κέντρου για την αντιμετώπισης της κρίσης με τους ομήρους. «Δεν έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί συμφωνία, αλλά ελπίζουμε ότι οι τρομοκράτες θα αφήσουν ελεύθερα όλα τα παιδιά σήμερα» ανέφερε.

Νωρίτερα το μεσημέρι οι Τσετσένοι αυτονομιστές άφησαν ελεύθερα οκτώ παιδιά. Όμως, οι ελπίδες για την απελευθέρωση των 75 περίπου ξένων υπηκόων που κρατούνται στο θέατρο αποδείχτηκαν φρούδες, καθως οι τρομοκράτες δήλωσαν πως δεν σκοπεύουν να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ο Αλεξάντερ Ματσέφσκι είπε ότι οι τρομοκράτες δεν επιτρέπουν τη διανομή τροφίμων προς τους ομήρους, οι οποίοι τρώνε μόνο σοκολάτες και πίνουν νερό. Μεταξύ τους υπάρχουν δύο άρρωστοι και ένας απο αυτούς έχει οξεία περιτονίτιδα. Οι τρομοκράτες απέρριψαν το αίτημα να απελευθερωθούν οι άρρωστοι, για να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, στενός συνεργάτης του Τσετσένου ηγέτη Ασλάν Μασχάντοφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, δήλωσε ότι οι Τσετσένοι αυτονομιστές είναι «έτοιμοι να βοηθήσουν τους ομήρους» υπο την προϋπόθεση ότι θα το ζητήσει η Μόσχα. «Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τους ομήρους υπο τον όρο να μας το ζητήσει η ρωσική κυβέρνηση» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Ιουλίου 2026
Cookies