Διαξιφισμοί μεταξύ Κ.Μητσοτάκη και Ν.Χριστοδουλάκη για την Οικονομία στη Βουλή
Η συζήτηση στη Βουλή για τον πρϋπολογισμό προκάλεσε νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ - κυβέρνησης. «Χειρισμούς που οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία» κατήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης. «Δεν προχωρούμε σε παροχές όπως εσείς το 1993», απάντησε ο Ν.Χριστοδουλάκης.
53
Η συζήτηση του προσχεδίου του πρϋπολογισμό στη Βουλή αποτέλεσε την αφορμή για νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης. «Χειρισμούς που οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία» κατήγγειλε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Δεν προχωρούμε σε παροχές όπως εσείς το 1993», απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλάκης.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «πασχίζουν με κάθε τρόπο να παραμείνουν στην εξουσία· έχουν γατζωθεί σε αυτή, και ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα την οικονομία εμφανίζουν εικονικά νούμερα για να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό», και προσέθεσε ότι «ο ελληνικός λαός θα δώσει τέλος στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές».
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «χειρισμούς που οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία», και σημείωσε ότι «το πρόβλημα είναι πως μαζί με εσάς θα βουλιάξει και ο τόπος». Κάλεσε, δε, τον υπουργό Οικονομίας να μην ενδώσεις στις πιέσεις που δέχεται για παροχές στο δημόσιο τομέα, γιατί «εάν επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός, που είναι παθητικός, τότε η χώρα θα φαληρίσει».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι «να είστε βέβαιος πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ενδώσει σε πιέσεις για παροχές που θα υπονομεύσουν την ελληνική οικονομία», και προσέθεσε ότι «δεν θα κάνουμε τα ίδια που κάνατε το 1993 με το κύμα των προεκλογικών παροχών».
Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στον υπουργό Οικονομίας τόνισε ότι «η ΝΔ δεν έκανε προεκλογικές παροχές διότι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα μας ανέτρεψαν σε μια εποχή που δεν το περιμέναμε».
Επιπλέον, ο κ. Χριστοδουλάκης υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «τηρείται κατά γράμμα η πολιτική που οδηγεί την Οικονομία σε σταθερότητα», και σημείωσε ότι θα διατηρηθεί η σταθερή αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
«Η Ελλάδα υπερέχει κατά δύο μονάδες από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στο ρυθμό ανάπτυξης και εφόσον εξακολουθήσουμε με αυτούς τους ρυθμούς η πραγματική σύγκλιση θα ολοκληρωθεί σε 15 χρόνια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442