
Κλειστό λόγω ανακαίνισης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από 1η Οκτωβρίου
Κλειστό είναι από την 1η Οκτωβρίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο της Ελλάδας θα παραμείνει κλειστό έως τον Απρίλιο του 2004, οπότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης εν όψει των Αγώνων.
38
Κλειστό είναι από σήμερα, 1η Οκτωβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο της Ελλάδας επί της οδού Πατησίων θα παραμείνει κλειστό έως τον Απρίλιο του 2004, οπότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, το μουσείο πρόκειται να ανακαινισθεί σε βάθος. Οι εργασίες αρχίζουν αμέσως και περιλαμβάνουν την εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, την τοποθέτηση νέου φωτισμού, την ανακαίνιση των αιθουσών και την επανέκθεση των περισσότερων συλλογών.
Επίσης, οι εργασίες περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση νέων χώρων υποδοχής και εξυπηρέτησης του κοινού, καθώς και την αναμόρφωση του κήπου, ακριβώς μπροστά στην είσοδό του.
Οι προγραμματιζόμενες επεμβάσεις αποτελούν ουσιαστικά την πρώτη φάση των έργων, τα οποία θα ολοκληρωθούν -όχι σε αυτή τη φάση- με την υπόγεια επέκταση του μουσείου κάτω από την πλατεία, που βρίσκεται μπροστά του επί της οδού Πατησίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαψεύδουν τα ΗΑΕ ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη χώρα, μεσούντος του πολέμου κατά του Ιράν
- Περού: Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Σάντσες περνάει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Παράνομη προμήθεια με δικαστική βούλα
- Ευρωκοινοβούλιο: Από τις υποκλοπές στα Τέμπη: «Αυταρχισμός, συγκάλυψη και θεσμική εκτροπή»
- Euroleague: Οι ώρες που θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four – Πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός
- Αλαβές – Μπαρτσελόνα 1-0: Τρίποντο «χρυσάφι» στη μάχη για την παραμονή



