Σάββατο 02 Μαϊου 2026
weather-icon 14o
Ρεαλιστικός ο στόχος της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Ρεαλιστικός ο στόχος της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, δηλώνει ο πρωθυπουργός

«Ο στόχος μας να συγκλίνουμε με τις άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες και οικονομίες δεν είναι ένα στόχος ουτοπικός» δήλωσε από την Κακιά Σκάλα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπου ενημερώθηκε για την πορεία κατασκευής των οδικών και σιδηροδρομικών έργων.

37

«Ο στόχος μας να συγκλίνουμε με τις άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες και οικονομίες δεν είναι ένα στόχος ουτοπικός. Είναι ένα στόχός ρεαλιστικός, θα τον πραγματοποιήσουμε και θα τον ζήσουμε όλοι μας». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το Σάββατο στην Κακιά Σκάλα, όπου ενημερώθηκε για την πορεία κατασκευής των οδικών και σιδηροδρομικών σηράγγων.

Όπως τόνισε ο κ. Σημίτης, ο οποίος συνοδευόταν από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, τον υπουργό Μεταφορών Χρίστο Βερελή και τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη, τα έργα στην Κακιά Σκάλα πρόκειται να παραδοθούν τον Μάιο του 2004 και σήμερα έχει ήδη κατασκευαστεί το 50%.

«Εμείς θέτουμε τέλος στην Κακιά Σκάλα. Ο δρόμος αυτός που για αιώνες ήταν δύσκολος, ένας δρόμος που ταλαιπωρούσε τους ταξιδιώτες, τώρα γίνεται ένας δρόμος και μια σιδηροδρομική γραμμή που θα τους επιτρέπουν να θαυμάζουν την ανάπτυξη της ελληνικής τεχνολογίας και της ελληνικής κατασκευαστικής ικανότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Βερελής, περιγράφοντας τα πλεονεκτήματα του έργου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με το σιδηρόδρομο θα χρειάζονται μόνο 48 λεπτά από την Αθήνα στην Κόρινθο και ότι «ο σιδηρόδρομος από το Θριάσιο μέχρι και την Πάτρα θα αναπτύσσει ταχύτητες που θα φτάνουν τα διακόσια χιλιόμετρα την ώρα».

Από την πλευρά του, ο Κ. Σημίτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις υψηλές ταχύτητες… της οικονομίας, λέγοντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης που έχουν επιτευχθεί «μας επιτρέπουν σήμερα, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία, να κρατάμε την πρόοδο στην οικονομία μας υψηλή, να αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση τις παγκόσμιες εξελίξεις και να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να πάμε μπροστά».

Το έργο στην περιοχή Κακιάς Σκάλα Μεγάρων, εκτείνεται σε συνολικό μήκος οκτώ χλμ. και θεωρείται ως ένα από τα δυσχερέστερα οδικά – σιδηροδρομικά έργα της χώρας, τόσο από πλευράς μελέτης όσο και για την κατασκευή του. Ιδιαίτερα μετά το σεισμό της
Αθήνας του Σεπτέμβρη 1999, ελήφθησαν υπ όψη αυξημένοι συντελεστές σεισμικής ασφάλειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 02 Μαϊου 2026
Cookies