
Καθυστερημένη πρεμιέρα 14 ετών για το «Απέραντο Γαλάζιο» στη Ρώμη
Με καθυστέρηση 14 ετών γίνεται στους κινηματογράφους της Ρώμης η πρεμιέρα τη διάσημης ταινίας του Λικ Μπεσόν, «Απέραντο Γαλάζιο», η προβολή της οποίας απαγορευόταν από το 1988, οπότε μεταφέρθηκε στο σινεμά η ζωή των Ζακ Μαγιόλ και Έντζο Μαγιόρκα.
51
Με καθυστέρηση 14 ετών γίνεται την Παρασκευή στη μεγάλη οθόνη της Ρώμης η πρεμιέρα τη διάσημης ταινίας του Γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν, «Απέραντο Γαλάζιο», η προβολή της οποίας απαγορευόταν από το 1988, οπότε πρωτοκυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Το Απέραντο Γαλάζιο μεταφέρει στο σινεμά την ιστορία του Ζακ Μαγιόλ, του πρώτου άνδρα που καταδύθηκε σε βάθος 100 μέτρων δίχως εξοπλισμό, και του επίσης ελεύθερου δύτη Έντζο Μαγιόρκα.
Με την επανέκδοσή του, το 1998, το φιλμ μετέτρεψε σε σταρ τους πρωταγωνιστές Ζαν Μαρκ Μπαρ και Ζαν Ρενό, «σπάζοντας» ταμεία στις ευρωπαϊκές αίθουσες.
Αιτία για την καθυστερημένη πρεμιέρα της ταινίας στην Ιταλία, ήταν -όπως επισημαίνει το BBC- η προσφυγή του Έντζο Μαγιόρκα στη Δικαιοσύνη με την αξίωση της απαγόρευσής της στην πατρίδα του, καθώς όπως υποστήριζε η εικόνα που έβγαινε για τον ίδιο μέσα από το φίλμ ήταν αρνητική.
Δεκατέσσερα, όμως, χρόνια μετά έδωσε τελικώς την έγκρισή του για την προβολή μίας περικομμένης έκδοσης του Απέραντου Γαλάζιου, το οποίο κάνει επίσημη πρώτη την Παρασκευή στις αίθουσες της ιταλικής πρωτεύουσας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέραμα: Εκσκαφέας έπεσε στο πόδι 62χρονου εργάτη και τον τραυμάτισε σοβαρά
- Μητσοτάκης: Μέτρα «ασπιρίνες» για την ακρίβεια και τους δανειολήπτες – Υπεύθυνη η «παγκόσμια οικονομική κρίση» για τον πρωθυπουργό
- H συνάντηση του Σπανούλη με τον Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα
- Χαλκίδα: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 70χρονη από την κόρη της και τον σύντροφό της
- Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο αδελφός του Ιβάν Σαββίδη, Παύλος
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι



