Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Μόνο κατόπιν αποφάσεως της Βουλής οι διώξεις για ποινική ευθύνη υπουργών
Το σχέδιο νόμου για την ποινική ευθύνη των υπουργών και τον τρόπο συγκρότησης του Ειδικού Δικαστηρίου παρουσίασε την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. Το νομοσχέδιο αντικαθιστά τον Νόμο του 1997 και προβλέπει σημαντικές αλλαγές.
Το σχέδιο νόμου για την ποινική ευθύνη των υπουργών και τον τρόπο συγκρότησης του Ειδικού Δικαστηρίου παρουσίασε την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. Το νομοσχέδιο αντικαθιστά τον Νόμο του 1997 και προβλέπει σημαντικές αλλαγές.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η απόφαση για την άσκηση ποινικής δίωξης λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία εκ του συνόλου των βουλευτών, ενώ δεν επιτρέπεται η υποβολή νέας πρότασης για άσκηση ποινικής δίωξης κατά υπουργού, εάν έχει απορριφθεί ως αβάσιμη.
Η παραγραφή των αδικημάτων ορίζεται σε πενταετή και αναστέλλεται όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας τελέστηκε η πράξη, όσο διαρκεί η κύρια διαδικασία και όσο ισχύει η απόφαση της Βουλής για αναστολή της δίωξης. Σε κάθε όμως περίπτωση η παραγραφή επέρχεται έαν συμπληρωθούν δέκα χρόνια από το αδίκημα .
Σχετικά με τη σύσταση του Ειδικού Δικαστηρίου, σε αυτό θα παραπέπονται πλέον και οι τυχόν συμμέτοχοι, ενώ καταργείται ο θεσμός των βουλευτών κατηγόρων. Στο εξής, χρέη εισαγγελέα θα ασκεί μέλος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, κατόπιν κληρώσεως.
Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου θα είναι ο ανώτερος σε βαθμό από τους κληρωθέντες Αρεοπαγίτες. Στο Ειδικό Δικαστήριο θα συμμετέχουν και έξι σύμβουλοι επικρατείας, εκτός απο τους Αρεοπαγίτες και η κλήρωση των μελών του θα γίνεται ύστερα απο την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου