Μείωση 27% σημείωσαν τα κέρδη της Credit Agricole το πρώτο εξάμηνο
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης ήταν η μείωση στο πρώτο εξάμηνο του έτους των κερδών της υπ αριθμόν τρία, ως προς τη χρηματιστηριακή αξία, γαλλικής τράπεζας και στρατηγικού συμμάχου της Εμπορικής Τράπεζας, Credit Agricole.
27
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης ήταν η μείωση στο πρώτο εξάμηνο του έτους των κερδών της υπ αριθμόν τρία, ως προς τη χρηματιστηριακή αξία, γαλλικής τράπεζας και στρατηγικού συμμάχου της Εμπορικής Τράπεζας, Credit Agricole.
Η μειωμένη συνεισφορά του εταίρου της στην Ιταλία, IntesaBCI, στην κερδοφορία της υπερίσχυσε της ισχυρής επίδοσης της Credit Agricole στην εγχώρια αγορά. Τα κέρδη της γαλλικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 26,9%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση 8,9%. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 576 εκατ. ευρώ, έναντι 788 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου.
Παράλληλα, τα κέρδη της Credit Agicole από τη σε ποσοστό 15% συμμετοχή της στην κορυφαία ιταλική τράπεζα IntesaBCI μειώθηκαν κατά 255 εκατ. ευρώ. Η κορυφαία ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, καθώς τα κέρδη της στο εξάμηνο «κατακρημνίστηκαν» στα 114 εκατ. ευρώ από 1,39 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω αύξησης των προβλέψεων κεφαλαίων για κάλυψη ενδεχόμενων ζημιών από επισφαλή δάνεια.
Επιπλέον, η γαλλική τράπεζα ανέλαβε δαπάνες, ύψους 106 εκατ. ευρώ, σχετιζόμενες με την αποχώρησή της από την τραπεζική αγορά της Αργεντινής. Οι τρεις βραχίονές της στη λατινοαμερικανική χώρα -Banco Bisel, Banco Suquia και Banco Entre Rios- πέρασαν σε κρατικό έλεγχο τον περασμένο Μάιο, καθώς η Credit Agricole σταμάτησε τη χρηματοδότηση.
Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η γαλλική τράπεζα δεν έκανε αναφορά στην Credit Lyonnais, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει σε ποσοστό 10,5%. Τον περασμένο Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricle, Ζαν Λοράν, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της μικρότερης ανταγωνίστριάς της. Σημερινό δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα Figaro υποστηρίζει ότι οι σχετικές συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.
Αναλυτές εκτιμούν πως η Credit Agricole θα αποκτήσει πρώτα το ποσοστό συμμετοχής (9,5%) της γαλλικής κυβέρνησης στην Credit Lyonnais πριν υποβάλλει προσφορά. Η απόκτηση της Lyonnais θα φέρει την Agricole στην τρίτη θέση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της ευρωζώνης, πίσω από τη Deutsche Bank και τη BNP Paribas.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οργή – Ο ιστότοπος που συνδέεται με τον ομαδικό βιασμό της Ζιζέλ Πελικό «επανήλθε»
- Σοκ στον Βόλο: 52χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη – Τον αναζητούσε ο αδελφός του
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Αθήνα και Αττική πνίγονται από το κυκλοφοριακό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
- Εκκενώθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας στα πλαίσια άσκησης
- «Με τρυπούσαν αλλά δεν έβγαινε αίμα» – Η αφήγηση ενός από τους τελευταίους «εκκαθαριστές» του Τσερνόμπιλ
- «Ρεσάλτο» των ΗΠΑ σε τάνκερ που υπόκειται σε κυρώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442