Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
weather-icon 24o
Την «ομάδα υποστήριξης» του Κουφοντίνα αναζητά στην Αίγινα η ΕΛ.ΑΣ.

Την «ομάδα υποστήριξης» του Κουφοντίνα αναζητά στην Αίγινα η ΕΛ.ΑΣ.

Στην Αίγινα αναζητά η Αντιτρομοκρατική ομάδα δύο έως τριών ατόμων που εκτιμάται ότι παρείχαν στήριξη στον τότε καταζητούμενο Δ.Κουφοντίνα κατά την 40ήμερη παραμονή του στο Αγκίστρι. Τα άτομα αυτά ενδέχεται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της 17Ν.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

28

Στην Αίγινα αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ομάδα δύο έως τριών ατόμων που εκτιμάται ότι παρείχαν στήριξη στον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, κατά την 40ήμερη παραμονή του στο Αγκίστρι. Τα άτομα αυτά ενδέχεται να συνδέονται με τις δραστηριότητες της 17Ν, ή άλλων οργανώσεων.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι η επιλογή του νησιού Αγκίστρι δεν πρέπει να έγινε τυχαία από τον Δ.Κουφοντίνα, καθώς -σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν- έμεινε εκεί όχι περισσότερο από 45 ημέρες, γεγονός που σημαίνει ότι μετά το γεγονός στο λιμάνι του Πειραιά πέρασαν τουλάχιστον 15 ημέρες ώσπου να καταφύγει εκεί.

Η ερμηνεία που δίνει η ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι η επιλογή του βασιζόταν στην ύπαρξη έμπιστων προσώπων που θα μπορούσαν να του προσφέρουν διακριτικά υποστήριξη. Ο «Λουκάς» της 17Ν είχε, πάντως, μεγάλη εμπειρία στην υπαίθρια διαβίωση και θα μπορούσε να διαβιώσει και χωρίς την υλική αλληλεγγύη τρίτων.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η Αντιτρομοκρατική ψάχνει δύο γυναίκες και έναν 45χρονο άνδρα που έμεναν σε απόσταση 15 μέτρων από το αντίσκηνο που είχε στήσει ο Δ.Κουφοντίνας στο νησί του Σαρωνικού. Τα τρία αυτά άτομα έφυγαν από το Αγκίστρι τη μέρα που το εγκατέλειψε και το μέχρι την περασμένη Πέμπτη καταζητούμενο μέλος της 17Ν, αφήνοντας μάλιστα τα αντίσκηνα όπου διέμεναν πίσω τους.

Οι υπεύθυνοι της αστυνομίας εκτιμούν ότι ακόμα και εάν τα τρία αυτά άτομα δεν έχουν καμία περαιτέρω σχέση με τον Κουφοντίνα θα μπορούσαν να δώσουν πολύτιμες για τις Αρχές πληροφορίες για το χρονικό διάστημα της παραμονής του στο Αγκίστρι.

Προ αυτήν την κατεύθυνση, τα εργαστήρια της Σήμανσης καταβάλουν προσπάθειες να αξιοποιήσουν τα αποτυπώματα που συγκεντρώθηκαν από την περιοχή. Ήδη, υπήρξε ταυτοποίηση ενός αποτυπώματος του Δ.Κουφοντίνα, το οποίο βρέθηκε ανάμεσα στα αντικείμενα που συνέλεξαν οι αστυνομικοί κυρίως από κάδους απορριμμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
Cookies