
Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά το Φεστιβάλ Ecocinema στη Ζάκυνθο
Στις 4 Σεπτεμβρίου ξεκινά το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου Ecocinema, που θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο. Την επόμενη εβδομάδα φθάνουν στην Ελλάδα πολλοί από τους ξένους κινηματογραφιστές που συμμετέχουν στη διοργάνωση.
38
Στις 4 Σεπτεμβρίου ξεκινά το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου Ecocinema, που θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Φώσκολος». Την επόμενη εβδομάδα φθάνουν στην Ελλάδα πολλοί από τους ξένους κινηματογραφιστές που συμμετέχουν στη διοργάνωση.
Tο φετεινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνιστικό και ενημερωτικό τμήμα με προβολές ελληνικών και ξένων ταινιών, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την έναρξη ενός διαλόγου ανάμεσα στους επαγγελματίες των οπτικοακουστικών ΜΜΕ, τα μέλη των οικολογικών οργανώσεων, τους πολιτικούς και την τοπική κοινωνία.
Πιο αναλυτικά, στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται:
– αφιέρωμα στη Greenpeace με προβολή τριών ταινιών,
– παρουσίαση του προγράμματος MED-WET (Mεσογειακό Παρατηρητήριο) και προβολή τριών ταινιών με θέμα τις δραστηριότητες του προγράμματος και
– συζήτηση με θέμα «Πολιτική, περιβάλλον, πολιτισμός: Ένας διάλογος με τους Έλληνες ευρωβουλευτές». Συντονίζει ο Mιχάλης Mοδινός και συμμετέχει η σκηνοθέτης από τον Kαναδά Lalita Krishna που παίρνει μέρος και καλύπτει τις δραστηριότητες της συνδιάσκεψης στο Γιοχάνεσμπουργκ.
To βράδυ του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου, έπειτα από την απονομή των βραβείων, θα ακολουθήσει συναυλία με μουσική από την Kούβα, στην πλατεία Διονυσίου Σολωμού.
Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, με την προβολή επτά ελληνικών ταινιών που περιλαμβάνονται στο ενημερωτικό πρόγραμμα. H είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν για το κοινό.
Τέλος, στη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εκθέσεις αφίσας για το Φεστιβάλ Εcocinema των σπουδαστών της σχολής ΑΚΤΟ και φωτογραφίας με θέμα «Η Ελλάδα του National Geographic».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Μυλωνάκης: Διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
- Χαϊδάρι: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τη 13χρονη μαθήτρια – Τι έδειξε η αξονική τομογραφία
- «Διπλό» στο Σαν Αντόνιο οι Μπλέιζερς, αγωνία για Γουεμπανιάμα (103-106) – Μπρέικ των Σίξερς και 2-0 οι Λέικερς
- Παγκόσμιος κίνδυνος πείνας από το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Η απειλή μιας νέας επισιτιστικής κρίσης
- «MAGA Εκκλησία» – Ο Τραμπ, ο Πάπας και το δόγμα του «δίκαιου πολέμου»
- Η ιστορία του Yellow Book – Το περιοδικό του 19ου αιώνα που ανέδειξε τις γυναίκες συγγραφείς



