Χιλιάδες άνθρωποι απειλούνται από καταρρακτώδεις βροχές στην Κίνα
Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν στην Κίνα εξαιτίας των τροπικών καταιγίδων που σημειώνονται στη χώρα. Οι Αρχές προειδοποιούν ότι έαν οι βροχές συνεχίσουν, πολλές λίμνες θα πλημμυρίσουν προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.
Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν στην Κίνα εξαιτίας των τροπικών καταιγίδων που σημειώνονται στη χώρα. Οι Αρχές προειδοποιούν ότι έαν οι βροχές συνεχίσουν, πολλές λίμνες θα πλημμυρίσουν προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις πλημμυρισμένες εστίες τους. Τα ορμητικά νερά παρασέρνουν γέφυρες και καταστρέφουν αγροτικές καλλιέργιες. Οι αρχές της περιοχής της λίμνης Ντονγκτίνγκ στην επαρχία Χουνάν προειδοποιούν ότι οι πλημμύρες που θα προκληθούν θα είναι οι καταστροφικότερες φέτος.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί στη λίμνη που υποδέχεται τα ύδατα του Γιανγκτσέ και άλλων ποταμών της κεντρικής Κίνας, για να ενισχύσουν τις όχθες της, όπου το επίπεδο του νερού έχει ήδη ξεπεράσει το όριο συναγερμού. Εάν συνεχιστούν οι κατακλυσμιαίες βροχές και η άνοδος της στάθμης των ποταμών, οι Αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα υπερβεί τους 1000.
Όσο για τις γειτονικές χώρες, στην Ινδία η στάθμη του νερού των ποταμών έχει ανέβει επικίνδυνα απειλώντας το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με νέες πλημμύρες. Στο κεντρικό Μπανγκλαντές δύο ποτάμια έχουν πλημμυρίσει απομονώνοντας πληθυσμό 400.000 ανθρώπων, ενώ στην Καμπότζη οι τροπικές καταιγίδες που πέρασαν από την Κίνα και το Βιετνάμ απειλούν τώρα πολλά χωριά του ποταμού Μεκόνγκ, η στάθμη των νερών του οποίου ανεβαίνει επικίνδυνα, ενώ η χώρα βγαίνει από τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας των τελευταίων ετών.
Βόρεια της Κίνας, η πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ έχει τυλιχθεί από πυκνό σύννεφο καπνού, το οποίο προέρχεται από τις πυρκαγιές στα δάση της περιοχής, που πλήττεται από ξηρασία. Οι Αρχές έχουν κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ριχθεί χωρίς τα απαραίτητα μέσα στον αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.