
Βολές Ντι Κάπριο κατά Τζορτζ Ο. Μπους για τη μόλυνση του περιβάλλοντος
Δριμεία κριτική κατά της περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπους άσκησε πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη μόλυνση του περιβάλλοντος παγκοσμίως.
43
Δριμεία κριτική κατά της περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπους άσκησε πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο, υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη μόλυνση του περιβάλλοντος παγκοσμίως.
«Ζητάμε την υποστήριξή σας. Θέλουμε να είστε ο πρόεδρος που θα στρέψει το βλέμμα του στο μέλλον» δήλωσε ο Ντι Κάπριο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωση η αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση Global Green USA.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το BBC, ο πρωταγωνιστής του Τιτανικού εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Πρωτόκολλο του Κιότο, τη συνθήκη που υπεγράφη για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της εκπομπής αερίων που ευνοούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ο Ντι Κάπριο κάλεσε τον Τζορτζ Ο. Μπους να παρευρεθεί στην παγκόσμια συνάντηση για το περιβάλλον που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου στη Νότιο Αφρική, με τη συμμετοχή ηγετών –μεταξύ των οποίων και ο Τόνι Μπλερ- από 100 και πλέον χώρες. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραστεί στη συνάντηση ή όχι.
Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Λεονάρντ ντι Κάπριο εκφράζει ανοιχτά την ευαισθησία του σε περιβαλλοντικά θέματα. Πριν από δύο χρόνια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο γνωστός ηθοποιός είχε αναλάβει χρέη δημοσιογράφου και είχε συνομιλήσει με τον τότε πλανητάρχη, Μπιλ Κλίντον. Η συνέντευξη είχε μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουδάν: Ελλειψη πολιτικής βούλησης για να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος, καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
- Ιράν: Απαγχονίστηκαν 2 άνδρες, ο ένας για «κατασκοπεία» υπέρ της Μοσάντ και ο άλλος γιατί «σκότωσε» αστυνομικό
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 2 ετών σε πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ για την παράνομη διακίνηση κεταμίνης
- Διαψεύδουν τα ΗΑΕ ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη χώρα, μεσούντος του πολέμου κατά του Ιράν
- Περού: Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Σάντσες περνάει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Παράνομη προμήθεια με δικαστική βούλα



