51

Διαμέρισμα που φέρεται ότι χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως τόπος συνάντησης από τα μέλη της 17 Νοέμβρη εντοπίστηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας· εν τω μεταξύ, ένα επεισόδιο-παρωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα στη Γλυφάδα, όπου ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ήθελαν να κρύβεται ο καταζητούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας.

Όσον αφορά στη νέα γιάφκα, εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε διαμέρισμα στην οδό Κουκουφλή 1, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση 100 μέτρων από τη γιάφκα που χρησιμοποίησε η οργάνωση για να αποθηκεύσει προσωρινά τις ρουκέτες που εκλάπησαν από το στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας.

Στο διαμέρισμα της οδού Κουκουφλή -που φέρεται να ενοικίασε με πλαστή ταυτότητα ο Σάββας ή ο Βασίλης Ξηρός το διάστημα από το 1999 έως το 2000- πραγματοποιήθηκε έρευνα από το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο εύρημα με τη «σφραγίδα» της 17 Νοέμβρη.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έφτασε στο διαμέρισμα – τόπο συνάντησης της οργάνωσης από στοιχεία που αποκάλυψε ο Κώστας Τέλιος στην απολογία του, και βάσει των οποίων δεν είχε μεταφερθεί ποτέ εκεί οπλισμός. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος -στο οποίο τα μέλη της 17Ν αναφέρονταν με την κωδική ονομασία «Γκογκόεφ»- έχει καταθέσει και αναγνώρισε τον Σάββα Ξηρό σε φωτογραφίες.

Αναστάτωση στη Γλυφάδα

Εν τω μεταξύ, ένα επεισόδιο – παρωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Γλυφάδα, έπειτα από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε μικρό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο καταζητούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας κρύβεται σε διαμέρισμα της αμερικανικής πρεσβείας στην οδό Αχιλλέως 6.

Ορισμένα τηλεοπτικά συνεργεία μετέβησαν στη συγκεκριμένη οδό προκειμένου να καταγράψουν ενδεχόμενες έρευνες της αστυνομίας, ενώ βλέποντάς τα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Πεντάρης, ο οποίος διαμένει ακριβώς απέναντι από το επίμαχο διαμέρισμα, βγήκε στο δρόμο με το όπλο, που νομίμως κατέχει.

Σταμάτησε άνδρες του αστυνομικού τμήματος Γλυφάδος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία κοντά στο συγκεκριμένο σημείο, φωνάζοντάς τους «οπλοφορεί, είναι μέσα». Οι αστυνομικοί σημάδευαν με τα όπλα τους προς το επίμαχο διαμέρισμα, ενώ αιφνιδίως εκπυρσοκρότησε το όπλο του πρώην βουλευτή, με αποτέλεσμα να ανοίξει μία τρύπα στο δάπεδο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δελτίο του Mega, ο ίδιος αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του προς τους άνδρες της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, από όπου και αποχώρησε λίγο αργότερα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοχρησία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ