Ηγετικό στέλεχος της «17Ν» φέρεται να προσήχθη από τους Λειψούς
Ένας άνδρας, που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της «17Ν», προσήχθη το βράδυ της Τετάρτης, από τους Λειψούς στην Ασφάλεια Αθηνών. Ο άνδρας είναι ηλικίας περίπου 60 ετών, και τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά από την ελληνική αστυνομία.
Ένας άνδρας, που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της «17Ν», προσήχθη το βράδυ της Τετάρτης, από τους Λειψούς στην Ασφάλεια Αθηνών. Ο άνδρας είναι ηλικίας περίπου 60 ετών, και τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά από την ελληνική αστυνομία.
Όπως μεταδίδουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μετέβη κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων της ελληνικής αστυνομίας στους Λειψούς, προκειμένου να προσαγάγει στην Αθήνα τον 60χρονο άνδρα, που φέρεται να είναι καθηγητής, κάτοικος Γαλλίας τα τελευταία 20 χρόνια, και διατηρεί σπίτι στο νησί.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου των Λειψών, Φώτης Μάγγος, δήλωσε στο Mega ότι ο άνδρας που προσήχθη ονομάζεται Μιχάλης Οικονόμου. Ωστόσο, πιθανολογείται το όνομα αυτό να είναι ψευδώνυμο.
Η αστυνομία εντόπισε τον 60χρονο την ώρα που επιβιβαζόταν σε ιπτάμενο δελφίνι, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στην Ασφάλεια Αθηνών. Αργότερα, δεύτερο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στους Λειψούς, προκειμένου να ερευνήσει το σπίτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε έρευνα από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσία εισαγγελέα, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Βουτζά στον Βύρωνα, όπου διέμενε ο 60χρονος μαζί με μία γυναίκα, και από όπου συνέλεξαν έναν αριθμό ευρημάτων, μεταξύ των οποίων μία γραφομηχανή, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, κλειδιά και έγγραφα.
Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία, και ζητήθηκε από τους ενοίκους της πολυκατοικίας να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους.