Τον προβληματισμό τους για την τύχη του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν στελέχη του κινήματος
Συνάντηση 200 περίπου στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που κινούνται «εκτός παραδοσιακών εσωκομματικών μπλοκ», πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, εν όψει της οργανωτικής συνδιάσκεψης του κυβερνώντος κόμματος (6-8 Ιουλίου).
38
Συνάντηση 200 περίπου στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που κινούνται «εκτός παραδοσιακών εσωκομματικών μπλοκ», πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, εν όψει της οργανωτικής συνδιάσκεψης του κυβερνώντος κόμματος (6-8 Ιουλίου).
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Β.Βασιλακάκης (Σερρών), Β.Γερανίδης (Β Θεσσαλονίκης), Ν.Κατσέλη (Β Αθηνών) και Π.Κρητικός (Β Πειραιώς), καθώς και νυν ή πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Γ.Παπαδάτος, Μ.Γκίβαλος, Γ.Παναγιωτακόπουλος, Μ.Φραγκιαδάκη, Γ.Παρασκευάς, Γ.Ραφτόπουλος, Στ.Σπαθής και Κ.Παπαντωνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις συνέκλιναν υπέρ της θέσης ότι στην περίπτωση που η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γίνει από τη βάση, λόγω της ανυπαρξίας εσωκομματικής ζωής στις οργανώσεις του κινήματος, το ΠΑΣΟΚ θα καταλήξει να γίνει συμπληρωματική δύναμη-παράρτημα των μεγάλων συγκροτημάτων των ΜΜΕ.
Επίσης, σημειώθηκε ότι η εκλογή γραμματέα και Εκτελεστικού Γραφείου από το συνέδριο θα υποβαθμίσει τη λειτουργία της Κεντρικής Επιτροπής, αφού η ΚΕ δεν θα έχει δικαίωμα αλλαγής του ΕΓ ή των μελών του ΕΓ που δεν θα υλοποιούν τις αποφάσεις της.
Οι συγκεντρωθέντες τόνιζαν ότι στόχος τους είναι να δημιουργηθεί μία τάση στο ΠΑΣΟΚ με αυτόνομο ιδεολογικό και πολιτικό λόγο, που να παρεμβαίνει στις εσωκομματικές λειτουργίες, όχι πίσω από πρόσωπα, αλλά στηριζόμενη στις υποθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου και στις παρακαταθήκες του κινήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Το «Godzilla» Ελ Νίνιο και το νέο σοκ που απειλεί τις τιμές των τροφίμων
- Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο ταξικό χάσμα: Οι έχοντες, οι μη έχοντες και οι μη γνωρίζοντες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442