Στο 1,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, δίνοντας έτσι το περιθώριο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αφήσει για αργότερα μέσα στο έτος την αύξηση των επιτοκίων.
27
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, δίνοντας έτσι το περιθώριο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αφήσει για αργότερα μέσα στο έτος την αύξηση των επιτοκίων.
Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,7% από 2% τον προηγούμενο μήνα. Σημειιώνεται ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 μήνες που ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχωρεί κάτω από το στόχο (2%) της ΕΚΤ.
«Οι πελάτες μας ζητάνε να μειώσουμε τις τιμές και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε» δήλωσε στο Bloomberg ο διευθυντής του Chelton Hotel. «Μειώνουμε τις τιμές κατά 15% περίπου» προσέθεσε.
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, που μειώσαν πέρυσι τέσσερις φορές τα επιτόκια στο 3,25%, έχουν δηλώσει επαναλειμμένως ότι η άνοδος του ευρώ περιορίζει τις πληθωριστικές πιέσεις.
Παράλληλα όμως, το ράλι του ευρώ «χτυπά» τις εξαγωγές, όπως φαίνεται και από την πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλιόπουλος: Το μόνο που δεν ακούσαμε από τους βουλευτές της ΝΔ είναι το «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη»
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Καθοριστικό βήμα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442