Με πολιτική επιστράτευση απάντησε η κυβέρνηση στη νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ
Την επιστράτευση των απεργών αποφάσισε η κυβέρνηση λίγη ώρα μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ να παρατείνει την κινητοποίησή της για άλλες 48 ώρες, έως το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα επανεξέταζε τη στάση της.
28
Την επιστράτευση των απεργών αποφάσισε την Παρασκευή η κυβέρνηση λίγη ώρα μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να παρατείνει την απεργία της για άλλες 48 ώρες, έως το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα επανεξέταζε τη στάση της.
Ο κ.Χυτήρης δήλωσε πως τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση εξήντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου, ικανοποιώντας ουσιαστικά τα αιτήματά των απεργών.
«Δυστυχώς, όμως, σήμερα η ηγεσία της ΠΝΟ επέλεξε τη συνέχιση της απεργίας που πλήττει την οικονομία της χώρας, τον τουρισμό, το εμπόριο, την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών ακόμα και για θέματα υγείας» είπε ο υφυπουργός Τύπου και ανακοίνωσε την επιστράτευση των απεργών.
Τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και θα έληγε η νέα απεργία, οι ναυτικοί προγραμμάτιζαν να συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους, καθώς και για τις προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, σε απάντηση της πρωινής ανακοίνωσης των υπουργών Οικονομίας, Εργασίας και Εμπορικής Ναυτιλίας που εκδόθηκε μετά από διυπουργική σύσκεψη.
Στην ανακοίνωση αυτή οι υπουργοί καλούσαν τους ναυτικούς να επιστρέψουν στις εργασίες τους καθώς, όπως ανέφεραν, η κυβέρνηση αποδέχτηκε το βασικό αίτημά τους για τις συντάξεις.
Ωστόσο, οι εξελίξεις ήταν γρήγορες και πρόλαβαν τους ναυτικούς: Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Χυτήρης, η εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης «ισχύει από αυτή τη στιγμή».
Τελευταία ενημέρωση: 18:10
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρουμάνοι: «Κάνει σκέψεις αποχώρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου»
- «Εδώ βρίσκεται ο λόγος που έκανα ότι έκανα» – Τι γράφουν τα σημειώματα που άφησε ο 89χρονος που τραυμάτισε 5 άτομα
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Αμπελώνα από τον Δήμο Πύργου
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
- Πηγές της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόθεση τα Προσφυγικά να επιστραφούν ως χώροι κοινωνικής κατοικίας
- Υποκλοπές: Η δεύτερη αρχειοθέτηση και οι επόμενες κινήσεις των πρωταγωνιστών – Κλειδί η δίκη στο Εφετείο και οι νέες μηνύσεις που… ψήνονται
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442