Υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη – Πτώση 1,61% στο Τόκιο
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τη μετοχή της Axa, έπειτα από την ανακοίνωση της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας ότι η αξία των περιουσιακών της στοιχείων είναι υψηλότερη απ ότι προέβλεπαν οι αναλυτές.
27
Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές το πρωί της Πέμπτης, με «οδηγό» τις μετοχές των Axa και BNP Paribas. Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 1,11% στις 3.159,03 μονάδες.
Η μετοχή της Axa κάνει «άλμα» 5,5% στα 19,95 ευρώ, έπειτα από την ανακοίνωση της ότι η λεγόμενη εσωτερική της αξία μειώθηκε κατά 1,4% το 2001, ρυθμός ο οποίος είναι μικρότερος απ αυτόν που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Ανοδικά κινούνται και οι τράπεζες, όπως οι BNP Paribas (+0,3% στα 56,75 ευρώ) και Royal Bank of Scotland (+0,3% στις 1.941 πένες), μετά την ανακοίνωση ότι η γαλλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Απρίλιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Ανάλογη πορεία ακολουθεί και η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως αλυσίδας λιανικών πωλήσεων Carrefour (+1,1% στα 54,85 ευρώ), καθώς αύξησε το μερίδιο της στη γαλλική και την ισπανική αγορά το προηγούμενο δίμηνο.
«Όσο βλέπουμε κέρδη, θα αγοράζουμε μετοχές» δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος της Trafina Investment Funds, Μάικλ Κίπερτ. «Τα θετικά νέα είναι εκεί έξω, αλλά η αγορά εστιάζει στα αρνητικά» συμπλήρωσε.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,52% στις 4.876,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,18% στις 4.052,10 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX «σκαρφαλώνει» υψηλότερα κατά 1,36% στις 4.571,64 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε χαμηλότερα κατά 11.144,84 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
- ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα για να βγει από το πολιτικό τέλμα ο Μητσοτάκης
- Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα με το Ισραήλ – Τι ζητάει
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
- Ψήφισμα στήριξης της ΚΕΔΕ των κοινωνικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων
- Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το τραπέζι στους πρωταθλητές Εφήβους του Ολυμπιακού (pics)
- Συναγερμός στη Ζάκυνθο για λεπτοσπείρωση – Ένας θάνατος και δύο κρούσματα στο μικροσκόπιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442