Υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη – Πτώση 1,61% στο Τόκιο
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τη μετοχή της Axa, έπειτα από την ανακοίνωση της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας ότι η αξία των περιουσιακών της στοιχείων είναι υψηλότερη απ ότι προέβλεπαν οι αναλυτές.
27
Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές το πρωί της Πέμπτης, με «οδηγό» τις μετοχές των Axa και BNP Paribas. Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 1,11% στις 3.159,03 μονάδες.
Η μετοχή της Axa κάνει «άλμα» 5,5% στα 19,95 ευρώ, έπειτα από την ανακοίνωση της ότι η λεγόμενη εσωτερική της αξία μειώθηκε κατά 1,4% το 2001, ρυθμός ο οποίος είναι μικρότερος απ αυτόν που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Ανοδικά κινούνται και οι τράπεζες, όπως οι BNP Paribas (+0,3% στα 56,75 ευρώ) και Royal Bank of Scotland (+0,3% στις 1.941 πένες), μετά την ανακοίνωση ότι η γαλλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Απρίλιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Ανάλογη πορεία ακολουθεί και η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως αλυσίδας λιανικών πωλήσεων Carrefour (+1,1% στα 54,85 ευρώ), καθώς αύξησε το μερίδιο της στη γαλλική και την ισπανική αγορά το προηγούμενο δίμηνο.
«Όσο βλέπουμε κέρδη, θα αγοράζουμε μετοχές» δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος της Trafina Investment Funds, Μάικλ Κίπερτ. «Τα θετικά νέα είναι εκεί έξω, αλλά η αγορά εστιάζει στα αρνητικά» συμπλήρωσε.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,52% στις 4.876,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,18% στις 4.052,10 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX «σκαρφαλώνει» υψηλότερα κατά 1,36% στις 4.571,64 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε χαμηλότερα κατά 11.144,84 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442