
Κατά 25% μειώθηκαν οι επισκέπτες του Μητροπολιτικού Μουσείου της Ν.Υόρκης
Ένα εκατομμύριο επισκέπτες έχασε το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης στη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών. Σύμφωνα με τη διοίκηση του μουσείου, αιτία για την πτώση της επισκεψιμότητας είναι τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου.
38
Ένα εκατομμύριο επισκέπτες έχασε το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης στη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών. Σύμφωνα με τη διοίκηση του μουσείου, αιτία για την πτώση της επισκεψιμότητας είναι τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της New York Post, που αναδημοσιεύεται στο ArtDaily την Τετάρτη, πριν από τον Σεπτέμβριο του 2001 το μουσείο μετρούσε περί τα πέντε εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε την εφημερίδα ότι, παρά τις διιστάμενες αναφορές σχετικά με τον τουρισμό συνολικά στο Μεγάλο Μήλο (την Νέα Υόρκη, δηλαδή), γεγονός παραμένει πως το Μητροπολιτικό Μουσείο της πόλης έχασε έως και το 25% των επισκεπτών του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη μείωση των επισκεπτών παρατηρήθηκε από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Πάντως, παρά τη μειωμένη επισκεψιμότητα οι συλλογές βρίσκονται στη θέση τους περιμένοντας τους ενδιαφερόμενους και η διοίκηση θα προχωρήσει κανονικά στις προγραμματισμένες εκθέσεις της επόμενης σεζόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου
- Πώς το Ιράν εργαλειοποίησε τα Στενά του Ορμούζ – Γιατί θα είναι δύσκολο να ανοίξουν
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης




