
Η Λετονία αναδείχθηκε νικήτρια του 47ου διαγωνισμού Eurovision – 17η κατετάγη η Ελλάδα
Η Λετονία αναδείχθηκε το βράδυ του Σαββάτου νικήτρια στον 47ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, με το τραγούδι της Μάριγια Ναούμοβα I wanna. Η Ελλάδα με το τραγούδι του Μιχάλη Ρακιντζή S.A.G.A.P.O. κατετάγη 17η.
38
Η Λετονία αναδείχθηκε το βράδι του Σαββάτου νικήτρια στον 47ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, με το τραγούδι της Μάριγια Ναούμοβα I wanna.
Η Ελλάδα με το τραγούδι του Μιχάλη Ρακιντζή S.A.G.A.P.O. κατετάγη 17η με 27 βαθμούς, αποτέλεσμα που βάσει των κανονισμών θα στερήσει από τη χώρα μας τη συμμετοχή στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision.
Καλύτερη τύχη από αυτή της Ελλάδας είχε η συμμετοχή της Κύπρου. Το συγκρότημα One με το τραγούδι Gimme κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στην 6η θέση συγκεντρώνοντας 85 βαθμούς.
Στη δεύτερη θέση του φετινού διαγωνισμού κατετάγη η Μάλτα με 164 βαθμούς. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Βρετανία και η Εσθονία με 111 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση με 104 βαθμούς ήλθε η Γαλλία.
Πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολούθησαν το διαγωνισμό, στον οποίο πήραν μέρος καλλιτέχνες από 24 χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Άφησε αιχμές για τον Αταμάν ο πρόεδρος της Χάποελ, Οφέρ Γιανάι: «Ακούω ότι οι παίκτες σου…»
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό έμφραγμα σε πολλούς δρόμους της Αττικής – Πού παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Χωρίς κοινά αποτελέσματα ξανά οι φοιτητικές εκλογές: Διαφορετική πρωτιά δίνουν ΠΚΣ και ΔΑΠ
- Η ικανοποίηση του Μαρτίνεθ για το Final-4: «Τώρα, τι άλλο;»
- ΕΙΝΑΠ: Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο της Νίκαιας σήμερα – Τι ζητούν οι γιατροί
- Πόσο γεμάτες είναι οι φυλακές στην ΕΕ; Υπερπληθυσμός και κακές συνθήκες στην Ελλάδα




