
Εξελίξεις στο θέμα των Μαρμάρων ίσως φέρει η αλλαγή διεύθυνσης στο Βρετανικό Μουσείο
Αλλαγή στάσης στο θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα θα σηματοδοτήσει, σύμφωνα με τη Sunday Telegraph, η αλλαγή διεύθυνσης στο Βρετανικό Μουσείο. Ο νέος διευθυντής, Νιλ Μακ Γκρέγκορ, που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Αύγουστο, συμφώνησε να ασχοληθεί με το θέμα.
38
Αλλαγή στάσης στο θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα θα σηματοδοτήσει, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph, η αλλαγή διεύθυνσης στο Βρετανικό Μουσείο. O νέος διευθυντής, Νιλ Μακ Γκρέγκορ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από τον ερχόμενο Αύγουστο, συμφώνησε να ασχοληθεί με το θέμα.
Μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Μακ Γκρέγκορ πρόκειται να έχει -για πρώτη φορά στην πολύχρονη διαμάχη των δύο πλευρών- συνομιλίες με μέλη της Βρετανικής Επιτροπής για τον Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Βρετανικό Μουσείο δείχνει πλέον πιο διαλλακτικό στο θέμα, αν και πρόσφατα ο σημερινός διευθυντής του είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην Ελλάδα.
Κατά την Sunday Telegraph, η διαφαινόμενη αυτή αλλαγή στάσης έχει άμεση σχέση με την πρόθεση της Ελλάδας να δώσει στο Βρετανικό Μουσείο πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα με αντάλλαγμα την επιστροφή των Μαρμάρων. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στο Βρετανικό Μουσείο να καλύψει το τεράστιο έλλειμμά του από τους επισκέπτες που θα προσέλκυε μια έκθεση με νέα αρχαιολογικά ευρύματα από την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος



