27

Το άνοιγμα λογαριασμών σε 50 υποκαταστήματα ελληνικών και ξένων τραπεζών στην Ελλάδα, ζήτησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την υπόθεση της λιβεριανής εταιρείας, Mayo, που εικάζεται ότι σχετίζεται με τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αποκαλύπτουν τα Νέα την Πέμπτη, ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει εντοπίσει κινήσεις από τους λογαριασμούς της Mayo στο Λονδίνο και στην Εθνική Τράπεζα Κολωνακίου ενός 1 εκατ. δολαρίων περίπου, που ανεβάζουν το συνολικό ύψος του μαύρου χρήματος που φέρεται να εισέρρευσε στα ταμεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα 2,5 εκατ. δολάρια.

Το επίμαχο διάστημα που διερευνά ο εισαγγελέας είναι από το 1987 και εντεύθεν. Μάλιστα, δεν ζητά μόνο να διερευνηθεί αν έχουν αποσταλεί χρήματα μέσω λογαριασμών στα συγκεκριμένα τραπεζικά υποκαταστήματα, αλλά και αν έχουν αποσταλεί αξιόγραφα, δηλαδή μετοχές Aνωνύμων Eταιρειών.

Το σημαντικότερο στοιχείο της έρευνας είναι πως ο εισαγγελέας θεωρεί πιθανό αυτά τα χρήματα, που ενδέχεται να διοχετεύθηκαν μέσω της Mayo στη ΝΔ, να προέρχονται από τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να τονίσει τον επείγοντα χαρακτήρα της έρευνας, ο κ. Παπαγγελόπουλος τονίζει ότι τα στοιχεία πρέπει να του παραδοθούν σε πέντε ημέρες από τη λήψη του εγγράφου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ