Αναμένεται σκληρή στάση Σημίτη στα εθνικά θέματα με αφορμή και την επίσκεψη Κληρίδη
Σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού για τα εθνικά θέματα, την Τετάρτη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια μέρα φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.
Σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους, από εκείνους που ακολούθησαν τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, αναμένεται να κινηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού για τα εθνικά θέματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει την Τετάρτη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Βήμα, ο Κώστας Σημίτης θα μιλήσει αναλυτικά για τις εξελίξεις στα θέματα του ευρωστρατού και της Κύπρου, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τους εθνικούς στόχους» και ότι «απαιτεί την εφαρμογή των διαδικασιών της ΕΕ χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις».
Παράλληλα, ο κ. Σημίτης αναμένεται να επαναλάβει την ότι «ήρθε η ώρα των αποφάσεων» και να ζητήσει «ενότητα χωρίς καμία εξαίρεση».
Την ίδια μέρα φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης προκειμένου να ενημερώσει για τη μέχρι σήμερα στάση του Ραούφ Ντενκτάς στις απ ευθείας συνομιλίες και τα της πρόσφατης επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην Κύπρο.
Στο «φάκελο» του κ. Κληρίδη εκτιμάται ότι περιλαμβάνεται και η συζήτηση προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν θερμού επεισοδίου, αλλά το κύριο μέρος αφορά το «πώς προχωράμε έως τον Ιούνιο και μετά από αυτόν».