
Σινοελληνική συνεργασία για την προώθηση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας
Με τον Κινέζο ομόλογό του συναντήθηκε τη Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κύριο θέμα της ύνάντησής τους ήταν η Πολιτιστική ολυμπιάδα και η συνέχιση του εγχειρήματος αυτού από την κίνα εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.
38
Με τον Κινέζο ομόλογό του, Σαν Ζιαζένγκ, συναντήθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Κύριο θέμα της συνάντησής τους ήταν η Πολιτιστική Ολυμπιάδα και η συνέχιση του εγχειρήματος αυτού από την Kίνα εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.
Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ότι εντός των ημερών θα υπογραφεί νέο πρωτόκολλο μορφωτικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο χωρών. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. Ζιαζένγκ για την στάση της κινεζικής κυβέρνησης στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
«Η συμμετοχή της Κίνας στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα, η συγκρότηση της εθνικής επιτροπής της Κίνας για τη συμμετοχή της στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Όπως πολύ μεγάλη σημασία έχει να ενισχύσουμε τις διμερείς πολιτιστικές μας σχέσεις, να τις ενθαρρύνουμε» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο Κινέζος υπουργός Πολιτισμού δήλωσε: «Η Κίνα είναι η εστία του ανατολικού πολιτισμού. Η Ελλάδα είναι η εστία του δυτικού πολιτισμού. Και οι δύο χώρες έχουν μακρά ιστορία. Στο νέο αιώνα έχουμε κοινά προβλήματα, δηλαδή πώς να προωθήσουμε τον αρχαίο πολιτισμό στη νέα εποχή. Αυτό ακριβώς ήταν και το θέμα της συζήτησής μας και νομίζω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να προωθήσουμε την πολιτιστική μας συνεργασία. Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το μέλλον του κόσμου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Eurovision 2026: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός – Η Κύπρος και ποιες χώρες διαγωνίζονται
- Kythira pass – Chios pass: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία για τα Voucher 250 και 300 ευρώ
- Η… προφητική ανάρτηση του Κι για την πρόκριση της Βαλένθια (pic)
- Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 54χρονου – Δεν έχει εντοπιστεί η σορός στον Λουδία
- H «ακτινογραφία» του Έλληνα συνταξιούχου – Πού κυμαίνεται η μέση σύνταξη
- Σι σε Τραμπ: Κακοί χειρισμοί στο θέμα της Ταϊβάν μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση – Το Ιράν και τα άλλα θέματα στην ατζέντα






