Σημαντικά κέρδη στο ΧΑΑ την Τετάρτη – Πάνω από τις 2.260 μονάδες ο γενικός δείκτης
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το ΧΑΑ την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με το γενικό δείκτη να ξεπερνά τις 2.260 μονάδες, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΑ την Τετάρτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με το γενικό δείκτη να ξεπερνά τις 2.260 μονάδες, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον στρέφεται στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως τις τράπεζες.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 2,06% στις 2.264,07 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 53 εκατ. ευρώ.
Το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα χαρτιά του τραπεζικού κλάδου, με αφορμή τα σενάρια γύρω από την Alpha Bank, δίνουν ώθηση στην αγορά, η οποία τις τελευταίες συνεδριάσεις έχει «εγκλωβιστεί» στην περιοχή των 2.220 – 2.230 μονάδων.
Οι επενδυτές πάντως, συνεχίζουν να είναι συγκρατημένοι, όπως άλλωστε φαίνεται και από το χαμηλό τζίρο των συναλλαγών.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 2,92%, στις 1.192,77 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 1,81% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 1,68%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, εκτός από τις εταιρείες Τροφίμων και Ποτών (-0,36%), είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι Τράπεζες (3,82%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,97% στα 17,56 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (+4,17% στα 21 ευρώ) και της Alpha Bank (+2,27% στα 15,34 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 278 ενισχύονται, 31 υποχωρούν και 64 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
- Νέα αναζωπύρωση στη Μέση Ανατολή: Χτυπήθηκαν κέντρα στρατιωτικής διοίκησης στο Ιράν – Στοχοποιήθηκαν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
- Λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες στο Βιετνάμ – Τουλάχιστον 7 νεκροί
- Ινδία: 24χρονος έπεσε από ύψος 12 μέτρων όταν έσπασε ο μηχανισμός ασφαλείας σε zipline
- Άσκηση: Τα μυστικά για σφιγμένους γοφούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442