
Τουλάχιστον 40.000 απωλεσθέντα έργα τέχνης αναζητά η ρωσική αστυνομία
«Σαφάρι» για τον εντοπισμό τουλάχιστον 40.000 απωλεσθέντων έργων τέχνης έχουν ξεκινήσει οι ρωσικές Αρχές. Η αστυνομία εκτιμά ότι πολλά από τα έργα βρίσκονται στα χέρια της πανίσχυρης ρωσικής μαφίας, γεγονός που ασφαλώς κάνει δυσκολότερο το έργο της.
30
«Σαφάρι» για τον εντοπισμό τουλάχιστον 40.000 απωλεσθέντων έργων τέχνης έχουν ξεκινήσει οι ρωσικές Αρχές. Η αστυνομία εκτιμά ότι πολλά από τα έργα βρίσκονται στα χέρια της πανίσχυρης ρωσικής μαφίας, γεγονός που ασφαλώς κάνει δυσκολότερο το έργο της.
Όπως μετέδωσε το BBC, μετυξύ των έργων που αναζητούνται είναι και σπουδαίες δημιουργίες που κάποτε στόλιζαν τις αίθουσες του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, γνωστά γλυπτά του Γάλλου Ογκίστ Ροντέν και πίνακες των Μάλεβιτς και Σαγκάλ.
Ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας αποκάλυψε ότι η ρωσική μαφία βρίσκεται πίσω από πολλές κλοπές ικανοποιώντας ουσιαστικά τις επιθυμίες πλούσιων συλλεκτών, συνήθως από το εξωτερικό.
Μάλιστα, αρκετοί πρώην εργαζόμενοι σε μουσεία ή ακόμα και καλλιτέχνες στρατολογούνται από τη μαφία έναντι αδράς αμοιβής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες, η αστυνομία του Καζακστάν ανακάλυψε πέντε κλεμμένους πίνακες συνολικής αξίας 4,1 εκατομμυρίων λιρών (6,6 εκατομμύρια ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλκιδική: Νεκρός σε παραλία της Νικήτης εντοπίστηκε o 73χρονος αγνοούμενος
- Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας 80-72: Πρόκριση για τους Καταλανούς και στο… βάθος Ολυμπιακός
- Βουλγαράκης κατά Μητσοτάκη για το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή – «Το μεγαλύτερο ρουσφέτι ενός πρωθυπουργού…»
- Χαϊδάρι: Σκληρή μάχη για τη ζωή της δίνει η 13χρονη μαθήτρια – Έπαθε τέσσερις ανακοπές στο χειρουργείο
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πού μπορούν να συναντηθούν οι δύο «αιώνιοι»
- Apple: Ο Τιμ Κουκ παραδίδει 4 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης μετά από 15 χρόνια



