25

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας θα καθίσουν αύριο Τετάρτη 12 Βρετανοί και δύο Ολλανδοί υπήκοοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 8 Νοεμβρίου 2001, με την κατηγορία της κατασκοπίας. Οι αλλοδαποί αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Οι 14 αλλοδαποί κατηγορούνται για κατασκοπία καθώς συνελήφθησαν για δεύτερη φορά να φωτογραφίζουν τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου της 120 ΠΕΑ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Οι Βρετανοί κατά την άφιξή τους στην Αθήνα τη Δευτέρα δήλωναν στο BBC ότι ήρθαν για να καθαρίσουν το όνομά τους από τις κατηγορίες. «Δεν θέλουμε να εκκρεμεί μια τέτοια κατηγορία» δήλωσε ένας εξ αυτών. Οι «14» παρέμειναν προφυλακισμένοι για έξι εβδομάδες και το θέμα είχε προκαλέσει ένταση μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ