
Κλοπή έργων μεγάλης αξίας από γκαλερί στο Βερολίνο
Εννέα έργα εξπρεσιονισμού εκλάπησαν τα ξημερώματα της Κυριακής από το Μουσείο Bruecke του Βερολίνου. Η αξία των έργων, στα οποία περιλαμβάνονται πίνακες του Έριχ Χέκελ και του Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ, υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.
38
Εννέα έργα εξπρεσιονισμού εκλάπησαν τα ξημερώματα της Κυριακής από το Μουσείο Bruecke του Βερολίνου. Η αξία των έργων, στα οποία περιλαμβάνονται πίνακες του Έριχ Χέκελ και του Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ, υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, η αστυνομία και η διεύθυνση του μουσείου εκφράζει αμφιβολίες για τον εάν θα βρεθούν αγοραστές για τους πίνακες αυτούς, καθώς πρόκειται για πασίγνωστα έργα.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της αστυνομίας, οι κλέφτες μπήκαν στο μουσείο από ένα παράθυρο, αφού αποσυνέδεσαν τον συναγερμό. Σύμφωνα με το BBC, η γκαλερί αυτή στεγάζει μια από τις σημαντικότερες συλλογές εξπρεσιονιστικών έργων, κίνημα που γνώρισε μεγάλη άνθιση στη Γερμανία στις αρχές του 20ού αιώνα.
Η γκαλερί Bruecke -στα γερμανικά σημαίνει γέφυρα- πήρε το όνομά της από μια σχολή εξπρεσιονισμού στα βόρεια της χώρας. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1967 και στις συλλογές της υπάρχουν περισσότερα από 400 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.
Ο εξπρεσιονισμός ήταν ένα επαναστατικό καλλιτεχνικό κίνημα, που στόχευε στην απεικόνιση της υποκειμενικής πραγματικότητας. Δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από το ναζιστικό καθεστώς, που χαρακτήρισε τα έργα των εξπρεσιονιστών καλλιτεχνών «εκφυλισμένα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό





