Ηχηρά πολιτικά μηνύματα στη συναυλία αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους
Εικοσιδύο καλλιτέχνες στη σκηνή, δεκάδες άλλοι στο ακροατήριο, πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και χιλιάδες ανώνυμου κόσμου έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, στη συναυλία που διοργανώθηκε την Τετάρτη στο Σύνταγμα.
29
Εικοσιδύο καλλιτέχνες στη σκηνή, δεκάδες άλλοι στο ακροατήριο, πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και χιλιάδες ανώνυμου κόσμου έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, στη συναυλία που διοργανώθηκε την Τετάρτη στο Σύνταγμα.
Συνολική, σχεδόν, υπήρξε η συμφωνία πως θα πρέπει να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι τη δική τους πατρίδα και να σταματήσουν αμέσως οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στα εδάφη τους. Χαρακτηριστικό ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου: «Η καρδιά μας βρίσκεται στην Παλαιστίνη, η καρδιά μας στην Παλαιστίνη τουφεκίζεται»…
«Η δικαίωση του μαρτυρικού λαού θα έρθει μόνο από την παρέμβαση των λαών» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα· η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε, πάντως, ότι αυτοί που θέλουν να παίξουν το ρόλο διαμεσολαβητή, «από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις Βρυξέλλες, δεν ενδιαφέρονται για ένα πραγματικό παλαιστινιακό κράτος, αλλά για μία συμφωνία χειρότερη από εκείνη του Όσλο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, υπογράμμισε ότι ο Σαρόν καταστρέφει ότι πολυτιμότερο έχουν οι Παλαιστίνιοι, τον αγώνα τους για μία ανεξάρτητη πατρίδα. «Περιφρονεί τα πάντα, διότι στηρίζεται στην πολιτική των ΗΠΑ» είπε και ζήτησε «οι ηγέτες της ΕΕ να αντισταθούν σε αυτήν την πρακτική και να αντιτάξουν στη λογική των ΗΠΑ τις αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου , τις αξίες των διεθνών αγώνων για ανθρωπισμό».
Ο Χρήστος Παπουτσής ζήτησε «να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να επιβάλουμε τη διεθνή νομιμότητα το συντομότερο δυνατόν», ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος ζήτησε με τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέτει, όπως είπε, να ισχύσει η ειρήνη και να σταματήσει η φασιστική βία της κυβέρνησης Σαρόν.
Ιδιαίτερα επικριτικός για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντάς τον «μικρό Χίτλερ». Για άλλη μια φορά, είπε, «ο ελληνικός λαός βρίσκεται σύσσωμος στην πλευρά των θυμάτων, των ηρωικών Παλαιστινίων, και απαιτεί να γίνει σεβαστή η απόφαση του ΟΗΕ να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα, να απελευθερωθεί ο Αραφάτ και να αρχίσουν συνομιλίες για την ειρήνη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται όλο και καλύτερος»
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442