Στα δικαστήρια οι ιθύνοντες του ιντερνετικού εκκολαπτηρίου Idealab από τους επενδυτές
Τα ηγετικά στελέχη της Idealab, μίας εκ των πλέον γνωστών επιχειρήσεων που συνόδευσε στα πρώτα τους ιντερνετικά βήματα νέες επιχειρήσεις, δέχονται βροχή τις μηνύσεις για σφετερισμό χρημάτων από τις εταιρείες που επένδυσαν στα μεγαλόπνοα σχέδιά τους.
39
Περισσότεροι από 40 είναι πλέον οι ενάγοντες που έχουν μέχρι στιγμής καταθέσει αγωγή ενάντια στους ιθύνοντες της εταιρείας Idealab για κατάχρηση και κακή οικονομική διαχείριση.
Η Idealab ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «εκκολαπτήριων ιντερνετικών επιχειρήσεων» και παρέχει το απαραίτητο κεφάλαιο και συμβουλευτικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις που εκκολάπτονται υπό τη σκέπη της.
Πάλαι ποτέ επιτυχημένες διαδικτυακές επιχειρήσεις, όπως το ηλεκτρονικό κατάστημα eToys.com, το διαδικτυακό κατάστημα καλλυντικών Eve.com και o ISP NetZero.com είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που «ξεμύτισαν» στο διαδίκτυο με τη βοήθεια της Idealab του γνωστού επιχειρηματία Μπιλ Γκρος.
Οι ενάγοντες αντιπροσωπεύουν το 80% των επενδυτών στην Idealab και δεν είναι μόνο γραφεία ανεύρεσης ταλέντων, τράπεζες, εταιρείες επενδύσεων κ.λπ. αλλά και εταιρείες πληροφορικής όπως η Dell Computer. Σήμερα, Δευτέρα, στους μηνυτές προστέθηκαν το γραφείο ταλέντων William Morris και ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός Houlihan Lokey Howard & Zukin.
Στο κατηγορητήριο που έχει μέχρι τώρα σχηματιστεί γίνεται λόγος για κατάχρηση των χρημάτων που εισέρεαν στα ταμεία της Idealab από τα ηγετικά στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Μπιλ Γκρος, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, για τη λήψη προσωπικών τους δανείων, για αδικαιολόγητες μισθολογικές αυξήσεις κ.ά.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που έχουν συσσωρευτεί εις βάρος τους τις τελευταίες έξι εβδομάδες και τις χαρακτηρίζουν «παράλογες και εξωφρενικές». Μέχρι στιγμής στον κατάλογο των εναγόντων αριθμούνται 40 άτομα οι οποίοι διεκδικούν συνολικά αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί μετά την πάροδο 9-12 μηνών, όπως μετέδωσε το Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεθυσμένος ξανά ο Γκρίλις: «Πιάστηκε» να κοιμάται σε… καρέκλα μπαρ μετά από πάρτι (pics)
- Υποκλοπές: «Μένω άφωνος», οι δύο λέξεις του Χρήστου Ράμμου για την απόφαση του ΑΠ – Οργή από τον νομικό κόσμο
- Βεζένκοφ: «Κάνει λάθος όποιος θεωρεί εύκολη τη Μονακό»
- Η ολοκλήρωση του έργου του Ιλισού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
- Cornelius Horgan: Ο διεθνούς φήμης acting coach έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό workshop
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442