Κριτική Καραμανλή στην κυβέρνηση από εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού
Για αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής, επισκεπτόμενος, την Πέμπτη, εργοτάξιο του έργου στην Ήπειρο. Η κριτική του εστιάστηκε στους αργούς ρυθμούς και στο υπέρογκο κόστος του.
Για αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής, επισκεπτόμενος, την Πέμπτη, εργοτάξιο του έργου στην Ήπειρο, στην περιοχή της Πεδινής. Η κριτική του εστιάστηκε στους αργούς ρυθμούς και στο υπέρογκο κόστος του.
«Τον Σεπτέμβριο του 1997, ο κ. Σημίτης είχε δεσμευτεί ότι το 2000 η Εγνατία θα είναι έτοιμη. Με τους σημερινούς ρυθμούς, δεν θα είναι έτοιμη πριν το τέλος της δεκαετίας. Το κόστος της έχει τριπλασιαστεί και έχει ξεπεράσει το 1 τρισ. δραχμές» τόνισε.
«Οι κάθετοι άξονες, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πλήρη αξιοποίηση του έργου, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ακόμα στα χαρτιά» διαπίστωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Και υπογράμμισε: «Με τους ρυθμούς της κυβέρνησης Σημίτη, δεν κερδίζεται η νέα εποχή. Χρειάζεται τόλμη, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, που αυτή η κυβέρνηση δεν έχει».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων