
Έφυγε η δημιουργός της Πίπης Φακιδομύτη, Αστριντ Λίντγκρεν
Πέθανε τη Δευτέρα, σε ηλικία 94 χρονών, η Σουηδή συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων Αστριντ Λίντγκρεν, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της. Η Λίντγκρεν είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή με τη σειρά περιπετειών της Πίπης Φακιδομύτη.
34
Πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 χρονών, πέθανε τη Δευτέρα η Σουηδή συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων Αστριντ Λίντγκρεν. Είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή με τη σειρά περιπετειών της αγαπημένης και στην Ελλάδα Πίπης Φακιδομύτη.
Τα βιβλία της Λίντγκρεν έχουν μεταφραστεί σε 55 γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα, σύμφωνα με το BBC.
Οι ιστορίες της έχουν μεταφερθεί τόσο στον κινηματογράφο όσο και την τηλεόραση, αλλά και σε ραδιοφωνικά σόου και κινούμενα σχέδια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οδύσσεια – Πόλεμος Ελον Μασκ εναντίον Κρίστοφερ Νόλαν για την Ελένη της Τροίας
- Υποβρύχιο στις Κυκλάδες αντιλήφθηκε παρουσία αλιευτικού σκάφους – Συνεχίζει στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ ’26»
- Κρήτη: Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας πυροσβέστη κατά τη διάρκεια άσκησης
- Περιστέρι: Καταδικάστηκαν οι γονείς των έξι παιδιών που ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο Δήμος Δελφών υποβάλει την πρότασή του για τη Στρατηγική Ολοκληρωμένης Επένδυσης Ορεινών Όγκων



