Επιθέσεις κατά του Ισραήλ σχεδίαζε η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal
Επικαλούμενη στοιχεία από υπολογιστή αξιωματούχων του Μπιν Λάντεν, η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι η Αλ Κάιντα προετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις σε ισραηλινά ψηλά κτίρια και αεροπλάνα, κάτι που θεωρούσε «εξαιρετικά μεγάλη ευκαιρία».
34
Μόλις ένα μήνα προτού τα αεροσκάφη προσγειωθούν στο World Trade Center και το Πεντάγωνο, οι επικεφαλής της Αλ Κάιντα έλαβαν μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία υπήρχε «εξαιρετικά μεγάλη ευκαιρία» για τρομοκρατικές υποθέσεις στο Ισραήλ. Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Wall Street Journal στην ευρωπαϊκή της έκδοση την Τετάρτη, βασιζόμενη σε στοιχεία που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστήεπιτελών του Οσάμα μπιν Λάντεν στην Καμπούλ.
Την αποστολή εναντίον του Ισραήλ είχε αναλάβει ένα στέλεχος της Αλ Κάιντα, που είχε ταξιδέψει για το λόγο αυτόν από το Αμστερνταμ στο Τελ Αβίβ με την αεροπορική εταιρεία El Al και χρησιμοποιώντας βρετανικό διαβατήριο. Στη συνέχεια μετέβη στην Αίγυπτο με λεωφορείο, κατόπιν στην Τουρκία και από εκεί αεροπορικώς στο Πακιστάν.
Σύμφωνα με την ίδια αναφορά που επικαλείται η εφημερίδα, ο μαχητής που είχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «αδελφός Αμπντούλ Ραούφ», και τα ταξίδια του έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τις μετακινήσεις του Ρίτσαρντ Ριντ, του τρομοκράτη που έκρυψε τα εκρηκτικά στο παπούτσι του κατά τη διάρκεια πτήσης στις 22 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα, πάντως, με τις αμερικανικές και τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ο «αδελφός Αμπντούλ Ραούφ» και ο Ριντ πρέπει να είναι ένα και το αυτό πρόσωπο, αφού οι κινήσεις συμπίπτουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
- ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα για να βγει από το πολιτικό τέλμα ο Μητσοτάκης
- FIBA: Στη Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2031 (pic)
- Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα με το Ισραήλ – Τι ζητάει
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
- Ψήφισμα στήριξης της ΚΕΔΕ των κοινωνικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442