Το κόμμα του Χιλιανού προέδρου κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές
Το 47,92% των ψήφων συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συνεννόηση του σοσιαλιστή προέδρου της Χιλής, Ρικάρδο Λάγος, κατά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, αφήνοντας πίσω του τη δεξιά Συμμαχία για τη Χιλή, που συγκεντρώνει το 44,28%.
31
Το 47,92% των ψήφων συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συνεννόηση του σοσιαλιστή προέδρου της Χιλής, Ρικάρδο Λάγος, κατά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, αφήνοντας πίσω του τη δεξιά Συμμαχία για τη Χιλή, που συγκεντρώνει το 44,28%, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών (με καταμετρημένο το 99,02% των εκλογικών τμημάτων).
Εξάλλου, στις συμπληρωματικές εκλογές για την ανανέωση των 18 από τις 49 έδρες της Γερουσίας ναι μεν η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη -καθώς η συμμαχία της Κεντροαριστεράς συγκεντρώνει το 51,35%, έναντι 44,01% της Συμμαχίας για τη Χιλή- όμως η παράταξη του Λάγος δεν κατορθώνει να διατηρήσει την εύθραυστη διαφορά της μίας έδρας στο σώμα.
Αντιθέτως, μετά τη νίκη της στις βουλευτικές εκλογές, η Δημοκρατική Συνεννόηση διατηρεί την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Παρόλα αυτά, το συντηρητικό κόμμα της Ανεξάρτητης Δημοκρατικής Ένωσης (UDI), βασικός εταίρος της δεξιάς συμμαχίας επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο κομμάτων, με ποσοστό 25.24%, ξεπερνώντας το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (18.91%), που συνιστά τον κεντρικό πυρήνα της Δημοκρατικής Συνεννόησης.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί το μετριοπαθές Κόμμα της Εθνικής Ανανέωσης (RN) με 13,72%, μπροστά από το Κόμμα για τη Δημοκρατία (PPD, 12,74%) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου Λάγος (10.03%) και το Κομμουνιστικό Κόμμα, που δεν είναι μέλος της Συνεννόησης, το οποίο συγκεντρώνει το 5,21%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού στους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442