37

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου συνέρχεται εκτάκτως, από το πρωί της Τετάρτης, για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα στο Κυπριακό, μετά τη συμφωνία του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς για απ ευθείας συνομιλίες από τον Ιανουάριο χωρίς προϋποθέσεις και με όλα τα θέματα βρίσκονται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.


Το βράδυ ο Κύπριος Πρόεδρος μεταβαίνει στα κατεχόμενα για να παρακαθήσει σε δείπνο στην οικία του Ραούφ Ντενκτάς, που θα παραθέσει προς τιμήν του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πάει στα κατεχόμενα.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου έχει τονίσει ότι ούτε κατά διάνοια η συμμετοχή του προέδρου στο δείπνο αυτό σημαίνει έστω και έμμεση αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος. Έχει τονίσει επίσης ότι με αυτό τον τρόπο θα δοθεί το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι υπάρχει εκ μέρους του προέδρου Κληρίδη η καλή θέληση να αξιοποιηθεί ένα κλίμα συναίνεσης για την άρση του αδιεξόδου και την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γλαύκος Κληρίδης θα ανταποδώσει σύντομα την πρόσκληση και ο Ραούφ Ντενκτάς θα γευματίσει είτε στην οικία Κληρίδη είτε στο σκάφος του προέδρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ