37

Νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ελλαδικής Εκκλησίας αναμένεται να πυροδοτήσει η επίσημη απάντηση του Φαναρίου στις τρεις επιστολές του Αρχιεπισκόπου, τη στιγμή που ολοένα και διευρύνονται τα εσωτερικά μέτωπα κατά του κ. Χριστόδουλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ημερησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην επιστολή του απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τους μητροπολίτες των λεγόμενων Νέων Χωρών ότι θα τους επιβληθούν κυρώσεις -από μομφή έως και αργία ή ακοινωνησία- εάν συνεχίσουν να μνημονεύουν τον Αρχιεπίσκοπο.


Αν και το ισχύον καθεστώς προβλέπει τη μνημόνευση του Πατριάρχη και της Ιεράς Συνόδου, κατά το παρελθόν ορισμένοι ιεράρχες των Νέων Χωρών μνημόνευσαν και τον κ. Χριστόδουλο, κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στις περιοχές αυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ