Εν μέσω διαδηλώσεων συνεχίστηκε η κοινή σύνοδος ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας και G-20
Υπό τον ήχο των διαδηλώσεων κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού και των βομβαρδισμών του Αφγανιστάν, συνεδρίασαν το Σάββατο για δεύτερη ημέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και η G-20, η ομάδα των 20 πλουσιότερων κρατών.
25
Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα το Σάββατο οι διαδηλώσεις των πολέμιων της παγκοσμιοποίησης στην Οτάβα του Καναδά όπου συνεδριάζουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και η G-20, η ομάδα των 20 χωρών που κατέχουν το 85% του παγκόσμιου πλούτου.
Η καναδική αστυνομία έκανε εφόδους κατά διαδηλωτών που κατευθύνονταν προς το Ανώτατο Δικαστήριο και συνέλαβε επτά άτομα ενώ αστυνομικοί εθεάθησαν να ξυλοκοπούν διαδηλωτή. Η αστυνομική παρουσία στην πόλη ήταν πολύ βαριά και εμφανής τόσο στους δρόμους όσο και στις ταράτσες, ενώ στον αέρα πετούσαν ελικόπτερα της αστυνομίας.
«Πετάξτε τα χρέη, όχι βόμβες», ήταν ένα σύνθημα που συνδύαζε διαμαρτυρία υπέρ των φτωχών χρεωμένων χωρών και εναντίον του βομβαρδισμού στο Αφγανιστάν. Ένα πανώ έγραφε «Αναίσχυντοι, Δολοφόνοι, Φασίστες», υιοθετώντας τα αρχικά του ΔΝΤ (IMF), ενώ κάποιοι διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές σημαίες.
Στο αυστηρά οικονομικό πεδίο, το ΔΝΤ κάλεσε από την Οτάβα τις μεγάλες χώρες του κόσμου να περικόψουν τα επιτόκιά τους περισσότερο για να στηρίξουν τις κλονισμένες οικονομίες. «Υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω δράση στις περισσότερες χώρες εάν χρειαστεί» αναφέρει το σχέδιο δήλωσης της οικονομικής επιτροπής του ΔΝΤ. Η επιτροπή συνεδριάζει κάθε εξάμηνο και καταστρώνει την ατζέντα του διεθνούς οργανισμού.
Την ίδια στιγμή, η G-20 διακηρύσσει από την Οτάβα ότι «οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου δεν θα σκιάσουν τις οικονομικές προοπτικές μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Καίτη Γαρμπή: Η πρώτη εμφάνιση στη σκηνή μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Ενισχύθηκε η δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- Α1 πόλο γυναικών: Το πρόγραμμα της σεζόν 2026-27
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442