
Το ασφαλιστικό θα λυθεί μέχρι το 2004, δηλώνει ο Ν.Χριστοδουλάκης
Μέχρι το 2004, οπότε και λήγει η θητεία της κυβέρνησης, το ασφαλιστικό θα έχει λυθεί, δηλώνει ο νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ν.Χριστοδουλάκης, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτική Ελευθεροτυπία.
35
Εντός της τρέχουσας θητείας της κυβέρνησης θα δοθεί λύση στο ασφαλιστικό, εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτική Ελευθεροτυπία. Ο Ν.Χριστοδουλάκης αναφέρεται ακόμη στις ιδιωτικοποιήσεις, στην υπόθεση της ΔΕΚΑ και σχολιάζει την τοποθέτησή του στο υπουργείο Οικονομίας.
Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δηλώνει ότι πρέπει να γίνει διάλογος σε βάθος, «ώστε όλοι να κατανοήσουμε με τον ίδιο τρόπο την έκταση του προβλήματος και τις απαιτήσεις που έχει για μια βιώσιμη λύση».
Μιλώντας για ιδιωτικοποιήσεις, οκ. Χριστοδουλάκηςυπεραμύνεται της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα αυτό και υποστηρίζει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις όταν γίνονται σωστά οδηγούν σε περισσότερη ανάπτυξη και σε περισσότερη απασχόληση. «Εμείς δεν ακολουθούμε τις ακραίες συνταγές των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόστηκαν πριν από δέκα χρόνια στη χώρα μας απλώς για να εξυπηρετήσουμε ορισμένες ταμειακές ανάγκες, αλλά τις εντάσσουμε σε μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική» συμπληρώνει.
Ο κ. Χριστοδουλάκης δεσμεύεται ότι η πολιτική που χάραξε ο προκάτοχός του, Γιάννος Παπαντωνίου, θα συνεχιστεί, θα εμπλουτίζεται όμως με νέα δεδομένα. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τονίζει ότι δεν τον εκφράζει ο χαρακτηρισμός «τσάρος Νικόλαος» της οικονομίας, ούτε του ταιριάζει.
Μιλώντας για το θέμα της ΔΕΚΑ, υποστηρίζει ότι σε αυτή την υπόθεση δεν «υπάρχει τίποτα επιλήψιμο» καθώς, όπως λέει, «η ΔΕΚΑ έχει υπηρετήσει πιστά το δημόσιο συμφέρον και συνέβαλε τα μέγιστα στη ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ».
Οι προτεραιότητες
Εξάλλου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στις προτεραιότητες του Ν.Χριστοδουλάκη, μετά την πώληση της ΕΤΒΑ στην Πειραιώς και τη φιλική εξαγορά της Alpha από την Εθνική, είναι:
– Η πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και η έκδοση μετοχών της ΔΕΗ στις αρχές Δεκέμβρη στο Χρηματιστήριο.
– Η πώληση των ΕΛ.ΠΕ. στο τέλος του Δεκεμβρίου ή, το αργότερο, μέσα στον Ιανουάριο, Στη συνέχεια θα εξαγγελθεί πλειστηριασμός για την πώληση της άδειας καζίνου στην Αττική.
– Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
– Η λειτουργία νέου προγράμματος εξυγίανσης της Αγροτικής Τράπεζας, προκειμένου να διευκολυνθεί η σταδιακή ιδιωτικοποίησή της.
– Η λύση του προβλήματος της ενδοκυβερνητικής διαφωνίας για την «τύχη» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic