
Ενημέρωση της Βουλής για την Ολυμπιακή προετοιμασία ζητά ο αρχηγός της ΝΔ
Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ώστε να ενημερωθεί η Βουλή για την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ.Καραμανλής.
35
Ενημέρωση της Βουλής, με συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων ζήτησε, την Παρασκευή,με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κ.Σημίτη, ο αρχηγός της ΝΔ, Κ.Καραμανλής. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσηςκάνει λόγο για υπερβάσεις κόστους στους αρχικούς προϋπολογισμούς και για σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή των Ολυμπιακών έργων.
Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής, αφού επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ θεωρεί τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 «εθνική υπόθεση», υπογραμμίζει ότι οι κυβερνητικές πράξεις και παραλείψεις στο θέμα αυτό προκαλούν έντονη ανησυχία.
«Οι καθυστερήσεις, για τις οποίες έγκαιρα σας προειδοποιούσαμε, ομολογούνται τώρα από κυβερνητικά στελέχη. Οι υπερβάσεις κόστους φτάνουν το διπλάσιο των αρχικών προϋπολογισμών. Έργα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί, δεν έχουν καν δρομολογηθεί και, σε πολλές περιπτώσεις, αντί έργων υποδομής προκρίνονται λύσεις έκτακτης ανάγκης και κατασκευές λυομένων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Καραμανλής υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό ότι η Βουλή ψήφισε τροπολογία που καθιερώνει υποχρέωση της κυβέρνησης για τακτική, ανά τρίμηνο, ενημέρωση του κοινοβουλευτικού σώματος.
«Παρά τα επανειλημμένα διαβήματα του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός μας προς τον αρμόδιο υπουργό» αναφέρει ο κ. Καραμανλής «για το σεβασμό του νόμου, την υλοποίηση των δεσμεύσεών σας και την ανάγκη ενημέρωσης της Βουλής, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού και τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Τύπου, δεν υπάρχει ακόμη κανένας προγραμματισμός σχετικής συζήτησης στη Βουλή».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει «άμεσα σχετική πρωτοβουλία και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία», τόσο για την έως τώρα προετοιμασία όσο και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει «δεδομένων των αιχμηρών παρατηρήσεων της ΔΟΕ και των ομολογιών που καταθέτουν οι συναρμόδιοι υπουργοί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic