
Διάλογο με τα κόμματα εν όψει των δημοτικών εκλογών ξεκινά το ΠΑΣΟΚ
Με στόχο τις ευρύτερες συγκλίσεις στις δημοτικές εκλογές του 2002 το ΠΑΣΟΚ ξεκινά διάλογο με τα κόμματα, δήλωσε ο Κ.Λαλιώτης, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου όπου ανακοίνωσε και τον πολιτικό σχεδιασμό για την επόμενη τριετία.
35
Διάλογομε τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να επιτευχθεί ευρύτερη σύγκλιση εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 2002αρχίζει το ΠΑΣΟΚ. Όπως ανακοίνωσε, την Παρασκευή,ο Κ.Λαλιώτης στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, τις επαφές με τα κόμματα θα ξεκινήσει ο ίδιος την ερχόμενη εβδομάδα. Ακόμη, ο κ. Λαλιώτης παρουσίασε και τον πολιτικό σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος για την επόμενη τριετία και αναφέρθηκε στη διαμάχη του με τον κ. Μητσοτάκη.
Όπως τόνισε ο κ. Λαλιώτης, στις προτεραιότητες του τριετούς πολιτικού σχεδιασμού είναι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, η προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2003, η υλοποίηση των προγραμμάτων και των έργων ανάπτυξης, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, οι εκλογές του Απριλίου του 2004, η προετοιμασία και η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σύμφωνα με τον κ. Λαλιώτη, το μήνυμα του πολιτικού σχεδιασμού είναι: «Ανάπτυξη παντού, ευημερία για όλους και ποιότητα ζωής για όλους». Το μήνυμα αυτό, συνέχισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να συνδυάζεται με κοινωνικές πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίζουν την ανακατανομή του πλούτου, τη δίκαιη κατανομή των εισοδημάτων και την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Όσον αφορά στο σχεδιασμό δράσης του κόμματος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές. Όπως ανέφερε, το ΕΓ θα συνεδριάζει τακτικά κάθε δεκαπέντε ημέρες. Ακόμη, θαπραγματοποιούνταισυνεδριάσεις με συγκεκριμένο αντικείμενο, οι οποίες θα γίνονται με πρωτοβουλία του γραμματέα και χωρίς να απαιτείται η παρουσία του προέδρου του Κινήματος.
Επίσης, ο κ. Λαλιώτης ανακοίνωσε ότι με ευθύνη του γραμματέα μπορεί να γίνεται τακτική πολιτική ενημέρωση των στελεχών του Κινήματος, ίσως και σε ημερήσια βάση όταν πρόκειται για σημαντικά πολιτικά θέματα.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα μέλη του ΕΓ να αποφεύγουν «τις επιλεκτικές διαρροές», γιατί, όπως ανέφερε, το παρασκήνιο, οι διαροές και τα παραπολιτικά σχόλια μπορεί να οδηγούν στον ευτελισμό και στον εξευτελισμό της εικόνας κάθε συλλογικού θεσμού.
Ο κ. Λαλιώτης ρωτήθηκε άλλη μία φορά γιαόσα είχε υποστηρίξει περί ύπαρξης λογαριασμού λιβεριανής εταιρείας που σχετίζεται με την οικογένεια Μητσοτάκη. Απάντησε ότι καλύφτηκε από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στο βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον οποίο χαρακτήρισε «κατ επάγγελμα σκανδαλολόγο». Τον κάλεσε, μάλιστα, αν έχει στοιχεία, να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεφαλογιάννης κατήγγειλε στη Βουλή συγκάλυψη εκ μέρους της κυβέρνησης αδιαφανών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με όχημα τις υπεράκτιες εταιρείες (offshore).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic