35

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ζητά ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν.Κωνσταντόπουλος. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Απ.Κακλαμάνη, αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να γνωστοποιήσει τις θέσεις και τα σχέδιά της για το εν λόγω θέμα, και τα πολιτικά κόμματα να καταθέσουν τις απόψεις τους.


«Η ελληνική Βουλή πρέπει να συζητήσει. Τα κόμματα να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Η κυβέρνηση να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις της και τα σχέδιά της και να απαντήσει γιατί δεν συμμερίζεται τη θέση της ελληνικής κοινωνίας, περί μη συμμετοχής της χώρας σε πολεμικές εκστρατείες και επιχειρήσεις»υπογραμμίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ.


Ο κ. Κωνσταντόπουλος επαναλαμβάνει τις θέσεις του κόμματός του για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας ότι η «τρομοκρατία όπως και ο πόλεμος δεν έχουν τίποτα κοινό με τις μεγάλες αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού». Παράλληλα, κάνει λόγο για κίνδυνο επέκτασης του πολέμου και περιορισμού των δημοκρατικών εγγυήσεων με πρόσχημα, όπως αναφέρει, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ