25

Σε σύγχυση απέδωσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για το νέο θεσμό των απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία. Κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή την Τετάρτη, ο κ.Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι η παροχή δωρεάν υγείας δεν επηρεάζεται και επανέλαβε ότι ο θεσμός θα λειτουργήσει.


Ουπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι το ποσό των 40.000 δρχ. που αναφέρεται ως αμοιβή, αφορά μόνον σε 21 καθηγητές χειρουργικής σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι διαγνωστικές εξετάσεις που θα απαιτούνται στα απογευματινά ιατρεία θα είναι δωρεάν. Αφησε εμμέσως αιχμές κατά ορισμένων γιατρών, λέγοντας ότι το υπουργείο Υγείας «δεν θέλει να έχουν οι πανεπιστημιακοί γιατροί παράνομα ιατρεία στις εφημερίες τους αλλά ούτε και εκτός νοσοκομείου».


Πρόσθεσε ότι ο θεσμός των απογευματινών ιατρείων θα λειτουργήσει στη χώρα μας, όπως γίνεται σε ολόκληρη την ΕΕ,διευκρινίζοντας ότι,εάν πρόκειται γιαεπείγον περιστατικό θα παρέχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη στον ασθενή, ενώ οι χρόνια πάσχοντες, μπορούν να απευθύνονται στα νοσοκομεία τις πρωϊνές ώρες.


Αντίδραση από ΝΔ


Πάντως, οι βουλευτές της ΝΔ άσκησαν έντονη κριτική, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νικήτας Κακλαμάνης, ανέφερε ότι σε καμία χώρα της ΕΕ δεν πληρώνει το αντίτιμο των επισκέψεων ο ασθενής, αλλά το καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.Υποστήριξε δε ότι στην Ελλάδα τα Ταμεία αρνούνται να καλύψουν το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς θα αυξηθούν τα ελλείμματά τους.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ