
Αναγκαίες οι επενδύσεις για την πληροφορική υποδομή της χώρας, τόνισε ο Γ.Παπαντωνίου
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου τα τρομοκρατικά χυπήματα εναντίον των συστημάτων πληροφορικής είναι λιγότερο απίθανα, τόνισε ο Γ.Παπαντωνίου σε συνέδριο του ΓΕΣ. Γι αυτό και κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για επενδύσεις στον τομέα ασφάλειας των συστημάτων.
38
Την επιτακτική ανάγκη για επενδύσεις στον τομέα της ασφάλειας της πληροφορικής υποδομής της χώρας, τόσο για την αντιμετώπιση τουυπαρκτού κινδύνου για τα συστήματα πληροφορικής από τη δυνατότηταοποιουδήποτε να παρεισφρύσει σε αυτά, όσο και για να συμβαδίσει η χώρα με τις ραγδαίες εξελίξεις στον κυβερνοχώρο, επισήμανετην Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.
Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσετο Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και Δικτυοπειρατεία», ο Γ.Παπαντωνίου τόνισε ότιοι απειλές και οιεπιβουλές εναντίον των συστημάτων πληροφορικής, που μπορεί να έχουν και τρομοκρατική προέλευση, είναι πιθανότερες ή λιγότερο απίθανες έπειτα από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αφού χαρακτήρισε την πληροφορική απαραίτητο στοιχείο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, ζήτησε να δοθούν αξιόπιστες λύσεις από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη ομπρέλα ασφαλείας των συστημάτων πληροφορικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic