
Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για την ασφάλεια στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
Σύσκεψη για την κατάσταση που επικρατεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και της Σαλαμίνας μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο «Sailor» πραγματοποιείται την Τρίτη το μεσημέρι στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
37
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες, διαμαρτυρόμενοι για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο «Sailor». To μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να εκτιμηθεί η κατάσταση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και της Σαλαμίνας.
Ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαπας, θα γνωστοποιήσει στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστο Παπουτσή, τα αποτελέσματα της έρευνας για το αιματηρό παρελθόν του τεχνικού γραφείου «Παπαδόπουλος-Χατζόπουλος», το οποίο έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια σε έξι περιπτώσεις δυστυχημάτων που κόστισαν τη ζωή σε εργαζόμενους. Παρών στη σύσκεψη θα είναι και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης.
Την ίδια ώρα οι ναυτεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργία τους, θα κάνουν νέα πορεία από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Ακολούθως, θα συναντηθούν με τον κ. Παπουτσή, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου «Sailor», οι τρεις υπεύθυνοι του συνεργείου και ο τεχνικός που υπέγραψε το πιστοποιητικό απαλλαγής αερίων του πλοίου. Εναντίον τους έχει ασκηθεί από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή και με ενδεχόμενο δόλο.
Ανεξάρτητα από την εισαγγελική δίωξη, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να καταθέσουν την Τρίτη η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο του Πειραιά. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ, 15.000 εργαζόμενοι τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, ενώ άλλοι 100 χάνουν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic