Ανεξήγητο χάσμα τιμών μεταξύ των κοινών ηλεκτρικών μοντέλων των PSA και Μitsubishi
Έκπληκτους άφησε τους αναλυτές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας η ανακοίνωση των τιμών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που γέννησε η συμμαχία του ομίλου PSA/Peugeot – Citroen και Mitsubishi.
Ο λόγος φυσικά για τα Citroen C-Zero, Peugeot iOn και το Mitsubishi i-ΜiEV τα οποία αναμένεται να λανσαριστούν αργότερα μέσα στην χρονιά. Το παράδοξο είναι ότι αν και τα δύο γαλλικά μοντέλα έχουν ως αφετηρία το ιαπωνικό ηλεκτροκίνητο αλλά και θα κατασκευάζονται από την Mitsubishi, θα λανσαριστούν σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη από αυτό.
Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mitsubishi το i-MiEV θα λανσαριστεί στην Ευρώπη με τιμή έναρξης τα 48.000 ευρώ. Οι τιμές των αδελφών γαλλικών μοντέλων θα ξεκινούν από τα 35.000 ευρώ χωρίς μάλιστα σε αυτές να έχει συνυπολογιστεί η κρατική επιδότηση των 5.000 ευρώ που ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όπως η γαλλική επιφυλάσσουν για τους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων.
Ακόμα κι έτσι όμως, η διαφορά τιμής μεταξύ του ιαπωνικού και των γαλλικών μοντέλων ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 13.000 ευρώ, στοιχείο που μπορεί μεν να δικαιολογηθεί όπως εκτιμούν οι αναλυτές, από τις διαφοροποιήσεις σε επίπεδο εξοπλισμού αλλά δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί ως επιλογή.
- Η ΕΕ… κοπιάρει τους Κινέζους για να γίνει υπερδύναμη
- «Οι πάντες διατρέχουν κίνδυνο»: Ο συγγραφέας Ρούσντι προειδοποιεί εναντίον της πολιτικής βίας στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Η αποδοχή της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό
- Πεζέσκιαν: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καθοδηγούνται από την απληστία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Ιράν
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ προχωρούν σε στοχευμένους δασμούς στη Νότια Κορέα
- Αυτοκίνητο: Η Γερμανία επαναφέρει την επιδότηση 3 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα


