
Π. Πρωτάθλημα Ράλι (WRC): Στο προσκήνιο η επιστροφή των μεικτών ράλι
O επικεφαλής της Subaru, David Lapworth, πιστεύει ότι η συγκεκριμένη περίοδος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι η πιο ενδεδειγμένη για να επιστρέψουν και πάλι στο πρόγραμμα τα μεικτά ράλι.
O επικεφαλής της Subaru, David Lapworth, πιστεύει ότι η συγκεκριμένη περίοδος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι η πιο ενδεδειγμένη για να επιστρέψουν και πάλι στο πρόγραμμα τα μεικτά ράλι.
Τα ράλι που περιείχαν ασφάλτινες και χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές εξαιρέθηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1996 για να μειωθεί το κόστος συμμετοχής των ομάδων στους αγώνες.
Οι εργοστασιακές ομάδες είχαν υποστηρίξει τότε ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες, σε συνδυασμό με τα συχνά service park, ανέβαζαν το κόστος πολύ υψηλά, καθώς έπρεπε να μεταφέρουν μαζί τους μεγάλο αριθμό ανταλλακτικών, προκειμένου να μετατρέψουν τα αυτοκίνητα από χωμάτινα σε ασφάλτινα και το αντίθετο.
Ωστόσο, ο David Lapworth τόνισε ότι τα δεδομένα του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι αρκετά διαφορετικά σήμερα και πρέπει να επανέλθουν στο προσκήνιο οι μεικτοί αγώνες.
Οι σημερινοί αγώνες έχουν μόνο ένα service park και έτσι πλέον δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε συνέχεια ανταλλακτικά με τα φορτηγά. Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος θέλουν περισσότερο θέαμα για την τηλεόραση και ανησυχούν για το χαμηλό ενδιαφέρον που προσφέρουν οι ασφάλτινοι αγώνες. Δεν θέλουμε σπεσιαλίστες οδηγούς για κάποιους αγώνες και οι ομάδες δεν θέλουν να κατασκευάζουν ειδικά αυτοκίνητα για κάθε αγώνα. Οι μεικτές διαδρομές θα προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στα ράλι δήλωσε ο διευθυντής της Subaru, ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η πρότασή του δεν οφείλεται στην κυριαρχία των γαλλικών ομάδων στην άσφαλτο.
auto.in.gr
- Πήλιο: Φωτιά σε πευκοδάσος στο Νεοχώρι
- Οσμάν: «Όταν έχεις το Final Four στην έδρα σου, όλοι περιμένουν να είσαι εκεί – Το περιμένουμε κι εμείς»
- Αιγάλεω: Ηλικιωμένη ξέχασε μέσα στο λεωφορείο την τσάντα της με 30.000 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα
- Κτηνωδία στην Χαλκιδική: Μαζική δηλητηρίαση 21 σκύλων στον Βάβδο – Οργή και έρευνα για το αποτρόπαιο περιστατικό
- Η Ράμα Ντουβάτζι στο στούντιό της – Πρότυπο της αριστερής Gen Ζ, «απειλή» των δεξιών μουσουλμάνων
- «Καρφιά» Βλάχου για υπόθεση Λαζαρίδη: «Κάτι δεν πάει καλά στο Μαξίμου»

