
Grand Prix F1 στην Κωνσταντινούπολη από το 2005
Την Κωνσταντινούπολη επέλεξε ο Bernie Ecclestone ως πόλη που θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1 το 2005, ανάμεσα σε αρκετές άλλες που διεκδικούσαν τη διοργάνωση, ανακοίνωσε χθες η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Τουρκίας.
Την Κωνσταντινούπολη επέλεξε ο Bernie Ecclestone ως πόλη που θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1 το 2005, ανάμεσα σε αρκετές άλλες που διεκδικούσαν τη διοργάνωση, ανακοίνωσε χθες η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Τουρκίας.
Νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο ισχυρός άντρας της F1 είχε επισκεφθεί την Πόλη, για να επιθεωρήσει αν και κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις. Την επιμέλεια του έργου έχει αναλάβει ο Herman Tilke, ο αρχιτέκτονας που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή αρκετών αυτοκινητοδρομίων και ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Τουρκία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές τεχνικές εργασίες στο μέρος που έχει επιλεγεί για την κατασκευή της πίστας.
Πιστεύουμε ότι αυτή η διοργάνωση μπορεί να δώσει μια εξαιρετική ευκαιρία στη χώρα μας, καθώς θα ευνοηθούν ιδιαίτερα ο αθλητισμός αλλά και ο τουρισμός ανέφερε η δήλωση της ομοσπονδίας.
Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας Mumtaz Tahincioglu τόνισε ότι περιμένει σε δύο ή τρεις εβδομάδες επίσκεψη από τον B.Ecclestone για να υπογράψει τα συμβόλαια, και υπογράμμισε ότι τα έργα για την κατασκευή της πίστας πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν, προσδιορίζοντας την ημερομηνία έναρξής τους τον ερχόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο.
Πηγή: TOMSFED
auto.in.gr
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Η κυβέρνηση προσφέρει γη, ενέργεια και νερό σε data centers των ΗΠΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα
- Συνεργασία πολιτείας και δικτύου δήμων για την ανθεκτικότητα των πόλεων
- Ευαγγελία Δομάζου: Η Μαρινέλλα πάει να βρει τη μητέρα μου Βίκυ Μοσχολιού
- Οι ανησυχίες της Ελλάδας για Ιράν και Μέση Ανατολή – Μήνυμα σε Ισραήλ για το στάτους το ιερών Προσκηνυμάτων
- Η ακτινογραφία της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Όλοι οι σταυροί και οι συσχετισμοί
- «Τelesport»: «Αυτά είναι τα δεδομένα για τον Πίτερς και το μέλλον του»

